07.10.2010

Gradonačelnik: Kazalište se ne gasi

Nakon što je na internetu pokrenuto potpisivanje online peticije za ostanak Senke Bulić, s navodima da je se politički smjenjuje, priopćenjem je reagirao gradonačelnik Dražen Barišić poručujući da se kazalište u Velikoj Gorici ne gasi.

- Ako je pokrenuta peticija za ostanak Senke Bulić na čelu Scene Gorica kao jedne od djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta – i ja ću je potpisati! Nikada ne bih dozvolio da se ugasi kazalište - poručuje gradonačelnik te dodaje da je Senki Bulić nuđeno da radi na toj poziciji kao djelatnica POU-a, ali da je to odbila.

U priopćenju iz Gradske uprave stoji da je peticija pokrenuti radi pritiska na Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta i gradonačelnika, a time se, stoga, i utječe na izbor ravnatelja koji se trenutno provodi.
 
- U pokrenutoj Peticiji obmanjuje se javnost lažnim tvrdnjama. Peticija koja je na Internetu pokrenuta, kako se navodi:“ protiv 'prisilnog' odlaska Senke Bulić s mjesta ravnateljice POU Velika Gorica, a prema tome i protiv gašenja kazališne Scene Gorica koja je za njenog mandata postala jedna od najatraktivnijih i najboljih u Hrvata“, je čista laž! - stoji u priopćenju.

Stoga gradonačelnik Dražen Barišić odgovorno tvrdi da se kazalište u Velikoj Gorici ne gasi te da će se razvijat i dalje. Kaže i da ravnateljica Senka Bulić ne odlazi prislino već joj je istekao četverogodišnji mandat te se stoga provodi novi izbor ravnatelja.

- Velika Gorica u svom prioritetu ima razvoj poduzetničkih zona i smanjenje nezaposlenosti. U tome će kroz program cjeloživotnog učenja važnu ulogu imati i treba imati Pučko otvoreno učilište. Na tom polju Senka Bulić nije radila ništa, kao ni na ostalim djelatnostima Pučkog otvorenog učilišta koje nisu vezane uz kazalište - odgovorno tvrdi gradonačelnik.

Gradonačelnik i poručuje da grad zaslužuje ustanovu koja će služiti građanima u svim svojim segmentima i na čelu koje će biti osoba koja može udovoljiti takvih zahtjevima.

 - Scena Gorica je samo dio Pučkog učilišta i Senki Bulić nitko ne spori da je taj dio posla radila dobro. Ako ne želi raditi kao djelatnica POU-a zadužena za kazališnu scenu, ne mora. Sigurno ima još kvalitetnog i proslavljenog kadra koji će prihvatiti vođenje kazališta i doprinijeti njegovom još većem ugledu u zemlji i svijetu - završne su riječi gradonačelnika.Komentari
09.10.2010 - grga čvarak
Ružna sovo koje su to gluposti ha? kaj ti veliš? pazite ovo, citat Tužne sove: "To Maja bravo Maja jesi sigurna da će itko htjet gostovat od senkinih prijatelja glumaca??" Za mene su takvi glumci, koji neće htjeti doći u Goricu jer nema Senke amateri! ili je pak posrijedi nekakva lova? hmm Vjerojatno se više neće moći isplaćivati milioni Paolu Magelliu koji je bio na listi HNS-a http://www.zgizbori.hr/2005Lokalni/zgizbori_zg_a/gradskaskupstina/kandidatura/Lista08.pdf Vidjeli smo samo jedan od ugovora u Večernjem listu, a zašto Senka i Goran Beus čuvaju ostale ugovore? Ajde više završimo sa Senkom koju je Beus iskoristio za svoju kampanju za Sabor, ona je završena prića. Osobno mi ju je žao jer se je nesvijesno uplela u politička prepucavanja i nije očekivala da ju prijatelj Beus iskoristi s kojim se još kao mala igrala po Splitu. Senka se počela baviti glumom, a Beus u Udbu.
08.10.2010 - Davor
Senka je završila svoje u Gorici. Stavila se otvoreno pod kapu HNS-a i nema više nikakve šanse da ostane ravnateljica.
08.10.2010 - Tuzna sova
Najnovija informacija neznam koliko je točna ali HDZ vjecnica gospođa Dragica Kovcalija jedna od kandidatkinja za mjesto direktora POUVG je povukla svoju kandidanturu za mjesto direktora POUVG ako je ova informacija točna a neznam koliko je ja toj gospođi skidam kapu svaka čast vjerujem da bi teško bilo zamjeniti senku
08.10.2010 - revolt
pogledajte video intervju što ona misli o tome ;)
07.10.2010 - Miroslav
Baš zato Senki treba omogućiti da se bavi samo kazalištem, a ne da gubi vrijeme na ravnateljske poslove. Ona je ipak umjetnica.
07.10.2010 - Agape
Trebali bi biti ponosni što se o Velikoj Gorici, zahvaljujući Sceni Gorica pod ravnateljskom palicom Senke Bulić, priča i u kazališnom kontekstu, kao o mjestu gdje nastaju nove predstave, nova umjetnost...i sad bi neki gasili vlastitu produkciju!?!
07.10.2010 - :)
Apsolutno se slažem sa Agape.
07.10.2010 - Agape
Do Kerempuha, Komedije i Gavelle mogu skočiti kad hoću, a gledati nešto novo, drugačije i još k tome u vlastitoj produkciji Scene Gorica, e to mogu samo u Gorici!
07.10.2010 - Tuzna sova
To Maja bravo Maja jesi sigurna da će itko htjet gostovat od senkinih prijatelja glumaca?? I nemoj srat da Gorica nije spavaonica! A za gospodina koji ima toliko razvijenu maštu da si nemoze sjetit svog nekog nicka neka bolje šuti jel nema pojma šta piše! Jel neće biti niti lipa vise za sprot jel novac koji je pripremljen za kulturu potrošiti će se samo u kulturi
07.10.2010 - maja
pa kaj ak se gasi vlastita produkcija. ostat će par miljunčića više za druge programe, a gledat ćemo opet dobre predstave kerempuha, komedije, gavele, itd-a itd.
07.10.2010 - beus hns
maknite tu drolju koja nam uzima novac bolje da taj novac damo u sport a ne u glumce glumaca ima pun k c u gradu i drzavi
07.10.2010 - Tuzna sova
Samo sto je većina glumaca onih hvalitetnih glumaca izjavila na sigurno neće doc raditi predstave u goricu znaci gasi se vlastita produkcija
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a