01.06.2009

Gradonačelnik


Dražen Barišić, kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP-HSU, osvojio je 13.285 glasova te tako pobijedio dosadašnjeg gradonačelnika Tonina Piculu(SDP) koji je dobio 10.574 glasova.

Na izbore u Velikoj Gorici je izašlo 24.159 glasača od 56.865 registriranih,
odnosno 42,48% punoljetnih Goričana.Novi gradonačelnik najavio je da će se vrlo brzo vidjeti prvi potezi, a prvi od njih će biti provođenje inventure u Gradu kako bi se analiziralo trenutno stanje. Nakon toga postepeno će uslijediti ispunjenjavanje predizbornih obećanja.


U izjavi novinarima osvrnuo se na izbornu kampanju koja je bila žestoka s obje strane, ali i istaknuo da su oni uspjeli privući i one neodlučne te tako dobiti još više glasova naspram prvog kruga izbora. Osvrnuvši se na stanje u gradskom vijeću izjavio je da: „Mi kao moralni pobjednici imamo pravo predložiti predsjednika Gradskog vijeća“, što će i učiniti.

Dražen Barišić i Ivan Šuker nakon objave rezultata


U stožeru HDZ-a nakon objave rezultata vladala je opća euforija, a i sam ministar Ivan Šuker izjavio je da je zadovoljan i presretan radi rezultata, te zahvalio svim velikogoričanima na podršci. „Ono gdje smo stali 2005. godine nastaviti ćemo već za mjesec dana“ - rekao je ministar Šuker te najavio da će Gorica 2013. g. izgledati potpuno drugačije tj. puno bolje.


Ministar je i izrazio nadu da neće biti blokade od strane Gradskog vijeća za njihove projekte za koje će tražiti sredstva i iz predpristupnih fondova Europske unije, te podršku iz državne blagajne.Komentari
24.08.2009 - cool
ma dajte najte, prosim! Jadno bu to zgledalo po ministrovu obečanju. A što će od države tražiti kad je tamo dublja i veća rupetina u proračunu, nego je bila rupa u gradskom proračunu 2005. A evropski fondovi - malo morgen Šukerijada & co.
01.06.2009 - hdz>h8r
ovaj i zgleda ko lopov.. :p
01.06.2009 - m&m kolumna
mi smo za piculu i nije nas sram (:
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.