19.06.2010

Gradi se starački dom na Ključić brdu

Pripremljena zemlja, bageri i radnici... Danas u 14 sati na Ključić brdu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić položio je kamen temeljac za Dom za starije i nemoćne osobe. I to visoke kategorije.

Otvorenje iduće godine

Dom “Oaza” svoja vrata otvorit će sljedeće godine u lipnju, kada će potpuno završiti radovi na tome objektu. Cijela investicija stajat će 28 milijuna kuna, koju će financirati poduzetnik Mirko Žužić.

Ukupna površina doma za starije i nemoćne osobe bit će 4400 četvornih metara, imat će 67 soba, svaka veličine 27 četvornih metara.

– Predvidjeli smo da 50 posto smještaja budu jednokrevetne sobe, a ostatak dvokrevetne. To, naravno, ovisi i o potražnji – kaže investitor Žužić.

starackidom.jpg

Mjesta ima za stotinjak štićenika

Dom će u prizemlju, na prvom katu i u potkrovlju imati zasebne čajne kuhinje, a svaka soba imat će svoju kupaonicu. Bit će tu i mjesta za kafiće, prostoriju za fizikalnu terapiju, ambulantu, frizerski salon, kuhinju s pet zvjezdica, zajednički dnevni boravak i sobu za radnu terapiju. U dvorištu uz sjenice, bogatu prirodu, bit će sagrađena i drvena kapelica. Štićenicima doma uz 24-satnu njegu bit će omogućeno sudjelovanje u različitim grupama, od likovne, glazbene, pjevačke do radionice za ručni rad i gimnastiku.

Cijena smještaja uz potpunu uslugu, kako kaže vlasnik Mirko Žužić, bit će tisuću eura mjesečno.

– U domu će biti mjesta za otprilike stotinjak štićenika – poručio je Mirko Žužić.

Već sada se možete prijaviti i zabilježiti na listu čekanja za mjesto u “Oazi”, i to na broj ravnatelja doma Joze Tocića 099 218 29 00.

izvor: vecernji.hrKomentari
11.03.2011 - MiroB
Ovakvih bi projekata trebalo biti vise u nasim prekrasnim Vukomerickim goricama.
25.07.2010 - kkkkmmm...
odlicno izgleda. barem ce se lijepo uljepsati mjesto ... hahahha
19.06.2010 - jajodokrajo
da bravo za ideju a valjde ce se to i realizirat.ponuda je dobra no međutim cjena je za 100-200€ preskupa makar se cjene tako kreću-dakle to ce biti dom za starije gastarbajtere koji imaju dobru lovu i koje se moze "must"
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati