°C 2

Znate li što vam pliva pod nogama? Pogledajte kakvi kapitalci obitavaju u goričkim jezerima

20.08.2019.

Petar Brnada

U nedostatku primjerenih i uređenih kupališta na širem velikogoričkom području veliki broj naših sugrađana osvježenje u ovim vrućim ljetnim mjesecima potraži u okolnim jezerima poput Čiča, Ježeva, Vukovinskog jezera itd.

I dok je na spomenutim lokacijama iz sigurnosnih razloga strogo zabranjeno kupanje kao i vožnja bilo kakvim plovilima, raznoraznih 'vodenih' aktivnosti nikako ne manjka. Ljudi se kupaju, plivaju, skaču, roštiljaju na obali ili voze na jet-skiju, na kada se sva ta gužva raziđe na scenu stupaju ribiči koji svakodnevno iz jezerskih dubina 'čupaju' zaista monstruozne primjerke riba.

Tako mnogi nisu ni svjesni kakvi kapitalci plivaju ispod njih dok se bezbrižno hlade u vodi, a fotografije koje donosimo mnoge bi mogle odvratiti od jezera i vode, barem na neko vrijeme.

Naime, ribiči iz ŠRU Odra redovno objavljuju fotke svojih ulova od kojih mnogi djeluju zaista zastrašujuće, a među njima su najreprezentativniji impozantni primjerci šarana, somova i štuke koji nisu nimalo ugodan prizor, posebice ako se u tom trenutku nalazite u vodi, je l'.

Kakvi kapitalci 'vrebaju' ispod površine goričkih jezera pogledajte u fotogaleriji. (foto: FB ŠRU Odra)

Galerija slika

Znate li što vam pliva pod nogama? Pogledajte kakvi kapitalci obitavaju u goričkim jezerima Znate li što vam pliva pod nogama? Pogledajte kakvi kapitalci obitavaju u goričkim jezerima Znate li što vam pliva pod nogama? Pogledajte kakvi kapitalci obitavaju u goričkim jezerima Znate li što vam pliva pod nogama? Pogledajte kakvi kapitalci obitavaju u goričkim jezerima Znate li što vam pliva pod nogama? Pogledajte kakvi kapitalci obitavaju u goričkim jezerima Znate li što vam pliva pod nogama? Pogledajte kakvi kapitalci obitavaju u goričkim jezerima Znate li što vam pliva pod nogama? Pogledajte kakvi kapitalci obitavaju u goričkim jezerima