°C 10

Zbog brzine zaustavljeno čak 67 vozača, rekorder sudjelovao u prometnoj u Buševcu

25.03.2019.

Petar Brnada

Tijekom provođenja vikend akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, velikogorička policija utvrdila je 74 ciljana prekršaja od kojih se sedam odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, a čak 67 na nepropisnu brzinu.

Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, izdani su prekršajni nalozi, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta te su isključeni iz prometa na 12 sati, dok su dva vozača koja su imala veću koncentraciju od 1,50 g/kg smještena do 12 sati u posebne prostorije ove PP do otrežnjenja, kazali su iz policije.

Rekorder vikenda je 31-godišnji muškarac koji je u subotu sudjelovao u prometnoj nesreći Zagrebačkoj ulici u Buševcu. Naime, tamo su se oko 21:30 sati sudarila dva osobna automobila pri čemu je nastala materijalna šteta, a spomenuti muškarac napuhao je čak 1,98 promila.

-Ova PP naknadno će mu izdati Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati,  te je smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja- priopćili su iz velikogoričke policije te dodali da su se u vrijeme provođenja akcije tijekom vikenda dogodile tri prometne nesreće; dvije s materijalnom štetom i jedna s lakše ozlijeđenom osobom.