°C 10

Zahvala hitnoj pomoći: Baka Stanka (86) konačno se probudila bez bolova

12.01.2017.

Nefertum IT

Nadljudski napor koji nerijetko u izvršavanju svoje profesije koriste lječnici i djelatnici hitne medicinske pomoći često ostane van očiju javnosti ili je poznat samo onima koji su hitnu pomoć i zatražili za svoje najbliže. U vrijeme kada pritužbe, opravdane ili ne, zauzimaju javni prostor, lijepo je pročitati i poneku pohvalu. Podsjeti nas to koliko se lakše odlučujemo na kritziranje drugih, ali rijetko ćemo drugoga pohvaliti za dobro.

U utorak u noći, oko 23:40 sati, pozvani su djelatnici hitne pomoći na intervenciju u Pleškoj ulici. Pomoć je bila potrebna baki Stanki koja ima 86 godina i uz to što je polupokretna zahvatila ju je viroza i gušenje u plućima te su uplašeni članovi obitelji pozvali hitnu pomoć. Zahvalni što je cijela priča ipak sretno završila uz pomoć djelatnika hitne pomoći, unuka bake Stanke u ime obitelji zamolila nas je da prenesemo zahvalu hitnoj pomoći koja je pomogla njihovoj voljenoj baki. Poruku donosimo u nastavku:

- Kako ne postoji mjesto niti ikakav mail kojim putem bismo se zahvalili djelatnicima hitne medicinske pomoći Velika Gorica sjetili smo se vašeg lista. Lijepih stvari nikada dosta, pa zašto ne posvetiti i njima jedan mali kutak. Naime, iako uvijek na raspolaganju, makar često zaboravljeni sve dok ne zavapimo njihovu pomoć, došli su u noći u našu obiteljsku kuću djelatnici hitne medicinske pomoći Velika Gorica. Način na koji su se ophodili prema  "samo još jednoj običnoj starici" koju napušta snaga i zdravlje, još jednoj od stotine pacijenata, bio je pun razumijevanja, empatije, smirenosti i staloženosti koja se danas rijetko viđa, a još manje očekuje.Doktorica Anja Golub u pratnji kolege tehničara (g.Mario Matoc op.a.) pokazala je stručnost i međusobnu suradnju koja je uspjela spasiti još jednu staricu, još jednu baku da ujutro otvori oči i započne konačno dan bez bolova i naprezanja. U trenucima kada nam izmiče kontrola iz ruku, misli iz glave, pomisao da će netko doći i znati što treba, uz pravi pristup je više nego što čovjek može očekivati. Hvala vam, hvala što uz sve tegobe i brige koje nosite u sebi ostajete ljudi, inspiracija i dokaz da je dobrota najljepše što jedan čovjek može drugome pokloniti
-napisala je unuka bake Stanke Iva Ivorek.