°C 7

Vrtići uskoro započinju s upisima djece

24.04.2018.

Redakcija

Prijave za upis djece predškolske dobi u vrtiće Velike Gorice započinju 2. svibnja te će se zahtjevi za upis zaprimati do 15. svibnja.

Prošle godine roditeljima je po prvi puta pružena mogućnost upisa djece preko eUpisa, a ta dobra praksa nastavlja se i ove godine.

Iz Grada poručuju da se zahtjev za upis djeteta može podnijeti isključivo elektronskim putem u jedan dječji vrtić. Za online prijavu neophodno je imati adresu elektroničke pošte (e-mail).

U slučaju da Vam je potrebna pomoć, možete se obratiti dječjem vrtiću kojeg ste odabrali. U navedenom razdoblju, u svakom dječjem vrtiću bit će dostupna osoba koja pruža pomoć pri podnošenju zahtjeva i to ponedjeljkom od 15 do 18 sati te utorkom i četvrtkom od 11 do 14 sati.

Poveznica putem koje ćete moći podnijeti zahtjeve za upis djece bit će objavljena naknadno.

Prilikom odabira vrtića i programa, iz Dječjeg vrtića Velika Gorica mole roditelje da obrate pažnju na Plan upisa koji definira broj slobodnih mjesta u pojedinom programu sukladno dobi djeteta te dodaju da se u zahtjevu mogu navesti dvije lokacije unutar jednog vrtića.

Rezultati upisa djece u dječje vrtiće objavit će se 30. svibnja na mrežnim stranicama dječjih vrtića (www.vrtic-vg.hr, www.dv-ciciban-vg.hr, www.dv-zirek.hr, www.dv-lojtrica.hrwww.dvprvikoraci.com), a roditelji imaju pravo podnijeti prigovor na rezultate upisa Upravnom vijeću dječjeg vrtića u roku od osam dana od dana objave rezultata upisa.

Spomenimo da veliki broj vrtića uz svoj redoviti i osnovni program nudi i dodatne aktivnosti kao što su rano učenje engleskog jezika, učenje njemačkog jezika, sportski programi, dramsko- scenski programi, a sve detalje te popis potrebne dokumentacije možete pronaći OVDJE.