°C 8

Vodotoranj u izboru za najljepšu fasadu Europe

08.03.2018.

Redakcija

Velikogorički vodotoranj ušao je u natjecanje za najljepšu Baumit fasadu Europe na natjecanju Life Challenge 2018.

Vodotoranj je u kategoriji energetski obnovljenih zgrada (Thermal Renovation) nominiralo Gradsko stambeno poduzeće, a kako bi „Najveći gorički vrh“ ušao u finale potrebno je da javnim glasovanjem bude izabran među šest najljepših zgrada unutar kategorije.

Svoj glas za vodotoranj možete dati putem online glasanja OVDJE koje traje sve do 27. ožujka, nakon čega će se u travnju odabrati šest najljepših objekata iz svake kategorije te će predstavnici biti službeno pozvani na veliko finale u Bratislavu koje će se održati sredinom lipnja.

-Izuzetno sam ponosan što smo uspjeli kandidirati vodotoranj, a još više na posao koji smo napravili – ne samo u osiguravanju boljeg i kvalitetnijeg doma za naše građane, već i u brendiranju Velike Gorice i njezinom međunarodnom predstavljanju. Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica intenzivno radi na širenju projekta energetske učinkovitosti ali i na promoviranju grada Velike Gorice i pozicioniranju našeg grada na energetskoj karti Europe- kazao je Tomislav Landeka, direktor Gradskog stambenog poduzeća.

Uz vodotoranj u istoj kategoriji natječe se i stambena zgrada u Zagrebačkoj ulici (kućni broj 122-128).

Landeka je naglasio da je ovo dodatni korak kojim se Velika Gorica stavlja u rang s 27 europskih Baumit zemalja te da je glas o našem gradu u kontekstu energetske obnove došao već i do Kine, a dodao je da je ovo veliko postignuće za naš grad, pa stoga poziva sve Velikogoričane da se pridruže u natjecanju i da svojim glasom osiguraju pobjedu našeg Vodotornja.