°C 6

Velika Gorica bilježi porast noćenja

18.07.2018.

Ivana Ćurić

U samo prvih šest mjeseci ove godine Velika Gorica ostvarila je 23.000 noćenja, što je 35 posto više u odnosu na isto razdoblje 2017. godine.

Najnoviji su to podaci sustava E-Visitor. Trend porasta broja noćenja je nastavljen i u srpnju, pa na polovici srpnja Gorica broji 26.500 noćenja. Ogroman porast bilježi prethodni mjesec, lipanj u kojem je ostvareno čak 120 posto noćenja više nego u istom mjesecu prošle godine.

-Razlog tome je porast broja kreveta u velikogoričkim smještajnim kapacitetima, ali i rast kvalitete smještajnih objekata. Otvoreni su novi hoteli, a postojeći objekti preuređeni su i kategorizirani u skupinu hotela pa u toj skupini bilježimo čak 220 posto više noćenja u lipnju u odnosu na prošlogodišnji. Uz redovne aktivnosti promocije Velike Gorice kao destinacije s dobrom ponudom smještajnih kapaciteta pokraj Zračne luke i metropole, Turistička zajednica grada Velike Gorice, kroz model Udruženog oglašavanja s Hrvatskom turističkom zajednicom, od početka ožujka do kraja lipnja provela je kampanju za smještajnu ponudu i na Google AdWordsu-izvijestili su iz Turističke zajednice.