°C 7

SDP ženama čestitao "8. mart"

08.03.2017.

ivana

Maćuhicama i porukama poznatih žena iz cijelog svijeta velikogorički SDP čestitao je sugrađankama "8. mart“, odnosno Međunarodni dan žena.

-SDP već tradicionalno obilježava 8. mart kao Međunarodni dan žena, svi ovi događaji koji su nas pogodili u posljednjih mjesec dana, učestali napadi na žene trebaju nas probuditi i to treba osuditi. SDP je u Gorici uvijek promovirao promicanje žena u društvu i da su jednako vrijedne kao svi ostali i da im treba dati mogućnost da se razvijaju i same napreduju, a nikako ih ne sputavati-rekao je povodom današnjeg dana Aleksandar Horvat, SDP-ov kandidat za gradonačelnika koji je sa svojim stranačkim kolegama duž Zagrebačke ulice i ispred svog izbornog stožera čestitke upućivao Velikogoričankama.

-Danas u Turopolju imamo primjer da u Gradskoj vlasti participira tek nekolicina žena i to je loša slika, znam da je SDP donio zakon o minimalno 40 posto žena na izbornim listama, i znam da se i mi sami toga ne pridržavamo, ali smo pokazali put kojim treba ići. Moramo uključivati žene što više, jer, barem kako je kod mene doma, žena drži četiri kuta kuće i ona je najzaslužnija što se ja ovime bavim-poručio je Horvat.

Kako izborna koalicija nije potpisana nije poznato hoće li gorički SDP na svojoj listi imati više žena nego na prošlim izborima, no Horvat ističe kako će na tome poraditi. U pripremi simboličnih poklona za Velikogoričanke uključile su se i članice Foruma žena koje su zamatale prigodne poruke.

- Ovo je spoj mladosti i iskustva uz Forum žena koja djeluje kao udruga, okupljaju se žene, na to bi se mogle ugledati i ostale političke stranke, to je ključ. Jučer je HSS dijelio maćuhice, ali to su činili muškarci, ne žene, ja ih nisam vidio, ne treba ih stavljati sa strane, treba ih uključivati. Žene su jednako vrijedne u društvu i takvima ih treba percipirati i uključivati u sve sfere društva- rekao je Horvat.

Galerija slika

SDP ženama čestitao "8. mart" SDP ženama čestitao "8. mart" SDP ženama čestitao "8. mart" SDP ženama čestitao "8. mart" SDP ženama čestitao "8. mart" SDP ženama čestitao "8. mart" SDP ženama čestitao "8. mart"