°C 6

Proglašen Dan žalosti, posljednji ispraćaj mladog heroja sutra na groblju u Vukovini

22.07.2019.

Petar Brnada

Gradonačelnik grada Velike Gorice Dražen Barišić proglašava 23. srpnja, 2019. godine Danom žalosti na području grada Velike Gorice zbog tragične smrti Ivana Galekovića, djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, priopćili su danas iz Grada.

Ivan Galeković preminuo je tijekom svoje časne dužnosti intervencije gašenja požara na obiteljskoj kući u subotu, 20. srpnja, 2019. godine.

Pogreb će biti sutra, utorak 23. srpnja 2019., na mjesnom groblju u Vukovini u 17 sati.

Knjiga žalosti otvorena je u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica (Zagrebačka 3) danas tijekom cijelog dana i sutra do 14:00 sati. Sutra, utorak, knjiga žalosti će biti u Društvenom domu u Vukovini od 15 do 19 sati. 

Komemorativni skup bit će održan u srijedu, 24. srpnja, 2019. godine u Društvenom domu u Mraclinu, s početkom u 18:00 sati.

-Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću. Obitelji i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe te DVD-u Mraclin izražavamo iskrenu sućut. Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni- poručuju iz Grada Velike Gorice.