°C 7

Pripazite na stvari! Sve češće džeparenje u ZET-ovim autobusima

12.04.2019.

Petar Brnada

Iz Policijske postaje Velika Gorica priopćili su kako su u posljednje vrijeme zabilježili veći broj krađa novčanika u ZET-ovim autobusima pa pozivaju građane na poseban oprez.

Kako su kazali iz policije, moguće je da se radi o dolasku džepara na područje Velike Gorice, iako nisu mogli potvrditi radi li se o jednoj ili više osoba.

-Počinitelji iskorištavaju činjenicu odnosno gužvu u autobusu i prilaze građanima koji imaju ili otvorene ili djelomično zatvorene torbe iz kojih kradu novčanike, a potom novčanik odbacuju i za sebe zadržavaju novac koji ukradu- rekli su iz policije te dodali da je samozaštitno ponašanje jedan od osnovnih preduvjeta da ne budete žrtva kaznenog djela.

Istrgnuo joj novac i pobjegao

Iznimno drska krađa dogodila se u Školskoj ulici tijekom jučerašnjeg dana. Naime, u sred bijela dana, oko 15:10 sati, nepoznati mladić istrgnuo je novac iz ruke 60-godišnjoj ženi nakon čega je pobjegao u smjeru Tržnog centra.

Kako su nam rekli iz policije, mlađa muška osoba prišla je oštećenoj te je upitala može li mu dati dvije kune. Gospođa je na to pristala i počela iz torbe vaditi novčanik kako bi mu dala novac, no mladić je to iskoristio te istrgnuo novčanicu od 200 kuna i pobjegao.

Šteta nije velika, ali način izvršenja potpada pod kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, izvijestili su iz PP Velika Gorica.