°C 16

Prikupile pun kombi stvari za djevojčice iz "Provjerenog"

09.11.2018.

Ivana Ćurić

Gotovo svako treće dijete u Hrvatskoj živi u siromaštvu ili na rubu siromaštva. Ta sudbina zatekla je i tri sestre Marinu, Saru i Andreu iz Topuskog koje žive s majkom na rubu egzistencije. Njihova životna priča došla je do hrvatskih gledatelja putem emisije Provjereno, a ravnodušne na to nisu ostale velikogoričke humanitarke koje su ubrzo pokrenule i akciju prikupljanja pomoći za ovu obitelj.

-Dragi moji prijatelji,do mene je došla molba da prikupimo nešto stvarčica,hrane,kozmetike,potrepština..svega što bi ove divne djevojčice i njihova majka trebale imati...ono o čemu mi ni ne razmišljamo....Kontaktirala sam majku pa ću napisati koje veličine curke nose, tko god može donirati bilo sto,nek mi se javi ❤ Budimo tu jedni za druge,nikad ne znamo u kojoj se situaciji sutra mi možemo naci... Puno puta ste mi VI,moji PRIJATELJI pokazali i dokazali da zajedno možemo PUNO,neka ovo bude jedna od akcija na koje ću se ponositi,kao i hrpa njih koje smo do sad "odradili" (navodni znaci,jer sam sigurna da se dobrota ne odrađuje,nego ŽIVI i osjeća)-napisala je Velikogoričanka Marija Šapina Gale u pozivu na Facebooku kojima se obratila svima onima koji su htjeli nešto donirati za ove tri djevojčice i njihovu majku.


U tjedan dana Velikogoričani su se odazvali i pripremili pun kombi stvari za obitelj Kovačević iz Topuskog, a donacije su danas dopremile upravo Marija Šapina Gale i Dalija Zubek koja se pobrinula da djevojčice dobe internet u svom domu, dok su VG Buvljakuše donirale osobno računalo.

-Marija Šapina Gale je zamoljena od strane pedagogice Josipe Klarić iz škole od djevojčica da pokrene akciju pa je to i učinila. Marija je jako velika humanitarka i posebno je angažirana za potrebitu i bolesnu djecu. U ovoj akciji je skupila pun kombi stvari pa sada zajedničkim snagama to tamo furamo. Marija je jedno posebno biće kakvo se rijetko susreće. Prava, istinska, velika humanitarka i prijateljica koja je angažirana u puno akcija i to smatra svojim pozivom-javila je Dalija Zubek ponosna na uspjeh ove male akcije, ali i sve one koji su donirali kako bi djevojkama iz ove priče olakšale svakodnevicu i obasjale ih dobrotom u ove tmurne dane.

Galerija slika

Prikupile pun kombi stvari za djevojčice iz "Provjerenog" Prikupile pun kombi stvari za djevojčice iz "Provjerenog" Prikupile pun kombi stvari za djevojčice iz "Provjerenog"