°C 11

Policija najavila akciju nadzora vozača motocikala i bicikala

21.08.2019.

Romana Šimek

U dane 23.08. (petak) i 24.08. (subota) 2019. godine, provesti će se Preventivno represivna akcija „Nadzor vozača mopeda, motocikala i bicikala“ na području policijske postaje Velika Gorica.

Akcija će se provesti na gradskom području gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala. Kako kažu iz policije, cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.

Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom planiranja i provođenja zadaća potrebno je posebnu pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.