°C -1

Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici

13.07.2018.

Ivana Ćurić

Na radnom sastanku koji je završio nogometnom utakmicom jučer su se na Ključić Brdu sastali članovi Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u Hrvatskom saboru i predstavnici Vlade, na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Premijer Plenković zahvalio se članicama i članovima Vlade i parlamentarne većine na aktivnostima i angažmanu u Hrvatskom saboru, a nakon zatvorenog radnog sastanka odijelo je zamijenio dresom i nakratko se pridružio momčadi Vlade RH i njima pridruženih igrača među kojima su bili zamjenici goričkog gradonačelnika Krešimir Ačkar i Ervin Kolarec u nogometnom susretu protiv ekipe Sabora.

Nogometni susret bio je idealna prilika da premijer prokomentira ideju nacionalnog stadiona u Velikoj Gorici.

-Nije to tema koja je prvi put iznesena u javnost. Mislim da moramo prije svega dati jedan doprinos da postojeće stadione, osobito poput Poljuda koji je jedan od najljepših stadiona, uz novi koji imamo u Rijeci, dovedemo u kvalitetnu funkciju. Ideja o Velikoj Gorici kao potencijalnoj lokaciji jednog novoga stadiona na kojem bi nastupala reprezentacija već je nekoliko puta cirkulirana. Napravit ćemo detaljne analize i vidjeti kako država, grad, jedinice lokalne samouprave i Hrvatski nogometni savez mogu donijeti rješenje koje bi Hrvatskoj dalo jedan adekvatan stadion jer ovo postignuće, igranje u finalu Svjetskog prvenstva mora biti poticaj da se to riješi- rekao je premijer Plenković i dodao kako konačno rješenje mora biti u realnim okvirima i bez megalomanskih pretenzija.Gradonačelnik Dražen Barišić izjavio je kako ideju o nacionalnom stadionu u našem gradu smatra najboljim rješenjem.

-Razgovarali smo i razmijenili nekoliko razmišljanja i rečenica. Naravno da to ostaje jedan od projekata koji Grad Velika Gorica nudi i nudit će ubuduće Hrvatskom nogometnom savezu. Nakon ovog uspjeha u Rusiji, Hrvatska mora imati nacionalni stadion. Mi nudimo rješenje. Iz mnogih razloga mi smatramo da je naše rješenje jedno od najboljih. Nadamo se da ćemo do kraja godine imati konkretizirano rješenje i da će se naći na stolu kao jedna od opcija o kojoj će se odlučivati. Gorički stadion je već sada dom U-21 reprezentacije, ali pored njega nam treba jedan nacionalni stadion. Drago nam je da je Vlada upoznata s tim i da daje podršku, jer to onda dobiva status strateškog projekta, odnosno državnog projekta koji se onda puno lakše može realizirati-kazao je Dražen Barišić.

U HDZ-ovom nogometnom okršaju Vlada je svladala saborske zastupnike 4:1, a tko će "dobiti utakmicu" oko nacionalnog stadiona još je neizvjesno.

Galerija slika

Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici Plenković obukao dres i otkrio što misli o stadionu u Gorici