°C 14

Osnovana regionalna podružnica Demokrata, vodit će ju Aleksandar Horvat

11.03.2019.

Petar Brnada

Stranka Demokrati u Velikoj Gorici osnovala je Regionalnu podružnicu središnja Hrvatska koja obuhvaća Zagrebačku, Karlovačku i Sisačko-moslavačku županiju, a vodit će ju Aleksandar Horvat, potpredsjednik stranke i vijećnik u Gradskom vijeću.

Obraćajući se osnivačkom Saboru podružnice, predsjednik stranke Mirando Mrsić rekao je da je puno posla pred njima jer kad pogledaju oko sebe, stvari ne izgledaju dobro.

-Hrvatska svaki dan sve više tone zbog ove Vlade i bahatih ministara. Pred nama su izbori za Europski parlament i prilika da se na duže vrijeme formira politički blok koji će stati na kraj ovakvom HDZ-u. Amsterdamska koalicija to može, ali samo uz težak rad na terenu. Idemo pokazati što možemo i što znamo, a siguran sam da rezultat neće izostati- rekao je Mrsić.

Stranačkim članovima, ali i javnosti obratio se i novoizabrani predsjednik Regionalne podružnice središnja Hrvatska, Aleksandar Horvat.

-Možemo bolje, možemo drugačije, a to ćemo i pokazati. Mi imamo viziju i znanje što je ovom kraju potrebno i sad idemo raditi da to ostvarimo. Pred nama su izbori, ali i rad na terenu da osnažimo Regionalnu podružnicu koja se prostite na tri županije. Demokrati su mlada stranaka koja svaki dan raste, dio smo Amsterdamske koalicije i moramo učiniti sve da ostvarimo što bolji rezultat. Promjene su moguće, već smo to jednom pokazali kad sam ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika Velike Gorice, sad idemo raditi i preuzeti odgovornost za Veliku Goricu, ali i ostale gradove koje obuhvaća naša regionalna podružnica-rekao je Horvat.

Mrsić je prilikom osnivanja Regionalne podružnice predstavio prim. dr. sc. Marinu Gradišer, nezavisnu kandidatkinju ispred Demokrata na listi Amsterdamske koalicije za izbore za Europski parlament. Marina Gradišer, rođena je 1976. u Zagrebu, gdje je diplomirala na Medicinskom fakultetu 2000. godine. Marina Gradišer radi u Županijskoj bolnici Čakovec.

Gradišer je istaknula da Hrvatska mora postati ravnopravna članica Europske unije, koja će znati obraniti svoje interese i zalagati se da postane zemlja u kojoj će se cijeniti izvrsnost, vještine, poticati znanje i stvarati uvjeti za ostanak mladih. 

-Želim našim ljudima, posebno mladima, osigurati jednake šanse koje im pružaju razvijenije članice EU. Omogućiti im da ostvare svoje želje, da osnuju obitelj, postignu visoke profesionalne ciljeve te da budu ponosni građani Hrvatske i Europe- rekla je Gradišer.