°C 15

Nepoznati muškarac naplaćuje istovar otpada na tuđe parcele

19.10.2018.

Petar Brnada

Samo nekoliko dana nakon velike akcije čišćenja okoliša uz Vukovinsko polje i jezero Vukovina odakle kreće stari radarski put prema Gorici, Vukovina info javlja da je njihov mještanin svjedočio istovaru glomaznog otpada na parcelu koju on obrađuje i koja nije zapuštena.

-Na sred oranice kamiončić mu je istrpao šutu. On i susjed iz Čiča koji se našao u blizini, zaustavili su vozača, poslikali mu kombi (firma registrirana u ZG), pitali za podatke, dobili podatke i koješta saznali- kazali su mještani te pritom otkrili nešto nevjerojatno.

Naime, doznali su da postoji čovjek na motorčiću koji se predstavio kao vlasnik zemljišta, kojemu dadneš 200 kuna te ti on "dozvoli" da odbaciš smeće, baš na toj lokaciji kod Vukovinskog jezera.

-Naši se nisu dali smesti pa su mu naložili da u roku 24 sata počisti sve što je onečistio. E sad slijedi još jedan nevjerojatni dio; čovjek je stvarno počistio sve što je dan prije istrpao-navode mještani, no postavlja se pitanje tko je misteriozni muškarac koji naplaćuje odbacivanje smeća po tuđim zemljištima, i to samo nekoliko dana nakon što su lokalne mjesne udruge i odbori u velikoj eko akciji vrijedno očistili divlje deponije.