°C 11

Mališani "Lojtrice" učili o sigurnosti i zaštiti od opasnosti

26.04.2017.

ivana

"Osmijehom korak po korak u siguran dan" projekt je koji je osmislio i provodi Zavod za unapređivanje zaštite na radu. Svrha mu je podizanje svijesti o sigurnosti i zaštiti pri radu o čemu su danas učili mališani iz Dječjeg vrtića Lojtrica.

Polaznici predškolskih odgojnih skupina vrtića u Velikoj Mlaki prvi su prošli ovu edukaciju na području Velike Gorice, a u Hrvatskoj su u projektu do sada sudjelovali vrtići iz Siska, Nove Gradiške i ijeke i karlovca.

Cilj pilot-projekta je kontinuirano unapređivanje zaštite pri radu djece vrtićke dobi. U okviru projekta Zavod je pripremio igraonice/radionice s edukativnim temama o sigurnosti i zaštiti pri radu tako da maskota Ježić Ješko prolazi kroz pet učestalih rizičnih situacija koje su djeci bliske u njihovoj svakodnevici.

Teme o kojima su djeca učila su : opasnosti od struje, oštrih predmeta i pada s visine, opasnosti od elektroničkih i kućanskih uređaja (TV, mobitel, štednjak, kompjutor) te kako se ponašati u izvanrednim situacijama (evakuacija zbog vanjske opasnosti). Na radionicama-igraonicama na kojima upoznajemo djecu s mogućim opasnostima pri korištenju uređaja i tehnologije vježbamo s djecom pri čemu kroz igru savladavaju osnove ergonomije.

Galerija slika

Mališani "Lojtrice" učili o sigurnosti i zaštiti od opasnosti Mališani "Lojtrice" učili o sigurnosti i zaštiti od opasnosti