°C 14

Lopovi u Dubrancu ne posustaju, još tri vikendice na meti provalnika

14.06.2019.

Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica i tijekom ovog je tjedna imala pune ruke posla zbog provala u vikendice na području Dubranca koje jednostavno ne jenjavaju.

Naime, nepoznati lopov ili više njih provalili su u još tri vikend- kuće u periodu od 9. do 12. lipnja.

U prvom slučaju, izvršen je pokušaj provale u vikend kuću koja je vlasništvo 44- godišnjeg hrvatskog državljanina.

-Kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj prišao ograđenom dvorištu gdje je podesnim alatom prerezao ogradu, kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost dvorišta, potom prišao vratima podrumske prostorije gdje je uporabom podesnog alata polomio cilindričnu bravu, ušao u unutrašnjost nakon čega je iz podruma ušao u prostorije prizemnog djela vikend kuće, kretao se po istima te tom prilikom odustao od daljnje krađe, odnosno namjere da izvrši krađu te se iz vikend kuće udaljio ništa ne otuđivši- izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Potom se lopov okomio i na dvije susjedne vikendice, jednu u vlasništvu 79- godišnjakinje, a drugu u vlasništvu 61-godišnjeg muškarca.

-Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj prvotno prišao vikend kući u vlasništvu hrvatske državljanke te prikladnim alatom polomio uložak cilindrične brave na ulaznim vratima kuće. Kao i na vratima podrumske prostorije, vrata je nasilno obio i otvorio. Ušao je u unutrašnjost gdje je izvršio krađe dva električna trimera- kazali su iz policije.

A nakon toga se sa ukradenim predmetima udaljio u susjedno dvorište vikend kuće gdje je uz vikendicu ostavio prethodno dva ukradena električna trimera da bi na identičan način polomio uložak cilindrične brave na ulaznim vratima vikend kuće kao i podrumskih prostorija.

-Tom prilikom iz unutrašnjosti vikend kuće izvršio krađu jednog televizora, gitare, trimera za košenje trave, električne pile, cirkulara, 'hoblerice', a potom se sa otuđenim predmetima udaljio u nepoznato. S time da su raniji otuđeni predmeti, odnosno dva električna trimera ostala u dvorištu druge vikend kuće- izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Kao što smo već pisali u srijedu, zabilježena je i jedna provala u kuću koja se dogodila 11. lipnja u vremenu od 6:30 do 14:15 sati u naselju Ribnica.

-Na mjestu događaja je obavljen očevid te je prikupljenim obavijestima utvrđeno i doznato da je nepoznati počinitelj ušao u neograđeno dvorište gdje je prišao PVC prozoru ugrađenim sa stražnje kuće te zavlačenjem prikladnog alata između krila prozora i doprozornika isti nasilno obio i otvorio, ušao u unutrašnjost kuće gdje se kretao i ispremetao stvari po svim prostorijama i tom prilikom izvršio krađu raznog zlatnog nakita, a potom se sa otuđenim predmetima udaljio u nepoznato- rekli su iz velikogoričke policije.

Šteta ovog kaznenog djela iznosi više od 10 000 kuna.  

Što se tiče drugih događaja, u proteklih tjedan dana zabilježena su četiri nasilja u obitelji, šest prometnih nezgoda te jedno neovlašteno posjedovanje droge.