°C 25

Krađa u Fero-Termu i u frizerskom salonu

03.08.2018.

Maja Peranić

Nepoznati počinitelj izvršio je krađu novca iz frizerskog salona na Trgu kralja Petra Krešimira. Slučaj se dogodio između 27. srpnja i 1. kolovoza, izvijestila je velikogorička policija.

Naime, nepoznati je počinitelj iz unutrašnjosti frizerskog salona u vlasništvu 39-godišnjakinje, iz ormarića ukrao novac. Radi se o iznosu od 5 000 kuna.

Još jedan slučaj krađe dogodio se u trgovini Fero-Term u Velikoj Gorici, 31. srpnja između 8 i 14,45 sati. Nepoznati počinitelj otuđio je slavinu, kazala je policija.

-Nepoznati počinitelj ušao je u trgovinu i iskoristio trenutnu nepažnju i odsutnost djelatnika trgovine, prišao izložbenoj polici na kojoj su izložene slavine, takozvane kupaonske miješalice, gdje je jednu demontirao i otuđio. Radi se o kupaonskoj miješalici marke Grohe čija je vrijednost procijenjena na 2367 kuna-priopćili su iz policije.

Policijska postaja Velika Gorica u proteklih je tjedan dana zabilježila ukupno 44 događaja od čega je 9 kaznenih djela. Manje je to broj dojava građana nego inače, na što u policiji kažu, utječe vrijeme godišnjih odmora kada je u gradu manje ljudi. No, policija upozorava građane da prije odlaska na odmor zaštite svoju imovinu kako po povratku ne bi bilo neugodnih iznenađenja.

-Vrijeme je godišnjih odmora, ljudi je manje u gradu, pa je samim time manje zaprimljenih dojava. Uvijek je aktualna akcija "Dobar susjed siguran stan", kao i za vrijeme božićnih blagdana, dobro je nekome od povjerenja ostaviti ključ, obilaziti stanove i na taj nači prevenirati štetu-kazali su iz PP Velika Gorica.

Od ostalih događaja zabilježeno je 6 slučajeva nasilja u obitelji od čega je čak četiri prijavljeno noćas što je pomalo iznenadilo i samu policiju. Zabilježeno je i 11 prometnih nesreća na velikogoričkom području u tjednu od 28. srpnja do 3. kolovoza.