°C 11

Komunalac krenuo u najraskošnije i najbogatije božićno uređenje grada

14.11.2018.

Petar Brnada

Ekipe VG Komunalca i ove su godine vrijedno krenule s božićnim ukrašavanjem i osvjetljavanjem grada pa su tako u određenim dijelovima grada na stupove ulične rasvjete već postavljene lampice u obliku jelki, zvona, anđela i drugih motiva.

Kako doznajemo iz Komunalca, grad se ukrašava po već postojećem planu, no ove će godine dodati nove ukrase te će uvesti neke novitete u uređenju kako bi Velika Gorica za božićne blagdane izgledala ljepše no ikada.

Naime, uz postavljanje četiri rezane božićne jelke na lokacijama Trga Stjepana Radića, platoa ispred Pučkog otvorenom učilišta, Rakarske ulice te ulaza u grad Veliku Goricu, na nekoliko lokacija bit će postavljene svjetleće kugle te svjetleće jelke, a poseban naglasak ove godine bit će na parku crkve Navještenja Blažene Djevice Marije gdje će gorički Komunalac ukrasiti sva stara stabla duž pješačkih staza.

Park dr. Franje Tuđmana već tradicionalno će krasiti jaslice te ukrašena stabla, dok će kraj Muzeja Turopolja i ove godine biti postavljen veliki adventski vijenac na kojem će se svake nedjelje paliti po jedna adventska svijeća.

Osvjetljenje te ukrase dobit će i oba kružna toka, i to u obliku pahuljica te kuglica, a Komunalac će do Adventa ukrasiti sve stupove javne rasvjete po takozvanom goričkom prstenu- od ulaza u Goricu iz smjera Zagreba pa sve do izlaza prema Sisku.

-Naše ekipe zadužene za Božićno uređenje grada ulažu velike napore kako bi i ove godine Velika Gorica zasjala u najboljem svijetlu. Osvjetljenje i ukrase postavit ćemo do 01.12.2018. te se nadamo kako će naši sugrađani biti zadovoljni ovogodišnjim Božićnim i blagdanskim ugođajem te ukrasima i osvjetljenjem za koje planiramo da bude najraskošnije i najbogatije do sada – poručio je predsjednik Uprave VG Komunalca, Jurica Mihalj.

Božićni ukrasi osvijetliti će Veliku Goricu prve nedjelje došašća.