°C 1

I protekli tjedan obilježile prometne nesreće, a ni provalama u vikendice i kuće ne nazire se kraj

23.08.2019.

Petar Brnada

Velikogorička policija i tijekom proteklog tjedna zabilježila je veći broj prometnih nesreća na širem području grada, no na sreću sve su protekle bez teže ozlijeđenih osoba.

Kako su jutros izvijestili iz PP Velika Gorica, u zadnjih tjedan dana evidentirali su devet prometnih nesreća, a jedna od njih je nezgoda u Velikoj Buni koja se dogodila u ponedjeljak kasno navečer kada je 38-godišnjak s izmjerenih 1,8 promila alkohola u krvi, kao i bez valjane vozačke i prometne dozvole, osobnim automobilom naletio na dvije maloljetne pješakinje.

Policija je u proteklom tjednu zaprimila i jednu dojavu o provali u vikend kuću koja se dogodila u duljem vremenskom razdoblju, od 19. srpnja do 19. kolovoza, odnosno tijekom mjesec dana. Provala se dogodila u mjestu Donji Hruševec, i to u vikend kuću u vlasništvu 44- godišnjeg hrvatskog državljanina.

-Tamo je nepoznati počinitelj razbio staklo na prozoru podruma, ušao u unutrašnjost podruma gdje je provalio drvena vrata na podrumskoj prostoriji, ušao u unutrašnjost kuće gdje se kretao po unutrašnjosti te izvršio krađu jedne plinske boce te jednog prijemnika za televiziju- priopćili su iz policije te dodali da se šteta se cijeni na oko 1000 kuna.

Uz to je zabilježen i jedan pokušaj provale u obiteljsku kuću koja se, doduše, još ne koristi za stanovanje. U istu je provaljeno od 6. do 17. kolovoza u Ščitarjevskoj ulici u Novom Čiču gdje je provalnik upao u kuću koja je u vlasništvu 41- godišnjeg muškarca.

-Nepoznati počinitelj provalu je izvršio na način da je zavlačenjem prikladnog alata isti obio, ušao u kuću te se kretao po svim prostorijama, a iz kuće izašao kroz vrata na terasi- izvijestili su iz policije.