°C 14

'Hrvatska. Puna boja': U Zračnoj luci otvorena izložba poznatog avanturista i putopisca Davora Rostuhara

14.06.2019.

Petar Brnada

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Međunarodne zračne luke Zagreb sinoć je u Zračnoj luci Franjo Tuđman svečano otvorena izložba fotografija „Hrvatska. Puna boja.“ autora Davora Rostuhara, poznatog fotografa, avanturista i putopisca.

Odabranih 26 fotografija prikazuju hrvatske regije i destinacije, njene prirodne ljepote i obalu kroz umjetnički doživljaj autora, a svečanom otvorenju nazočili su Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Dražen Barišić, gradonačelnik grada Velike Gorice, Ivo Bašić, glavni tajnik u Ministarstvu turizma te domaćini izložbe Hüseyin Bahadir Bedir, predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. (MZLZ d.d.) i Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

-Iznimno sam ponosna da je nakon Pariza ova jedinstvena izložba postavljena u našoj zračnoj luci te da iskazuje dobrodošlicu svim putnicima koji su u Zagreb i Hrvatsku stigli avionom. Izložba 'Hrvatska. Puna boja.' na poseban način prikazuje bogatstvo prirodne i kulturne baštine našeg grada i države, zabilježene kroz objektiv proslavljenog putopisca, avanturista, fotografa, ali, prije svega, zaljubljenika u svoj Zagreb – gospodina Davora Rostuhara. Naš je grad primarno aviodestinacija, stoga je ova izložba izuzetno bitna i u promotivnom smislu, a posebno stoga jer će biti izložena i za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem EU- izjavila je direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld.

Kako je kazao predsjednik Uprave MZLZ-a, Hüseyin Bahadir Bedir, ova je izložba još jedna u nizu aktivnosti kojima putnicima nastoje pružiti izniman doživljaj putovanja, a ujedno je i sjajan način da putnicima iskažu dobrodošlicu prilikom slijetanja u Zagreb te im predstave brojne prirodne ljepote koje ih očekuju diljem Hrvatske.

-Zahvalni smo Turističkoj zajednici grada Zagreba što su upravo našu zračnu luku prepoznali kao odlično mjesto za postavljanje ove izložbe i vjerujem da su pred nama još brojni sjajni zajednički projekti kojima ćemo promovirati sve vrijednosti zagrebačke i hrvatske turističke ponude. Naposljetku, naša će nastojanja zasigurno prepoznati naši korisnici, koji su nas nedavno proglasili i najboljom zračnom lukom u Europi u kategoriji od 2 do 5 milijuna putnika godišnje- rekao je Hüseyin Bahadir Bedir.

Izložba fotografija postavljena je u prostoru za preuzimanje prtljage putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. S obzirom na to da zagrebačkom zračnom lukom godišnje putuje gotovo tri i pol milijuna putnika, izložba će svakako biti jedna od najposjećenijih u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj te šire, poručuju iz Zračne luke.