°C 6

Gradonačelnici prvi isprobali vožnju na liniji 290

22.03.2017.

Juraj

Probnu vožnju linije 290 koja će spojiti zagrebački Kvatrić i Veliku Goricu sinoć su isprobali gradonačelnici Milan Bandić i Dražen Barišić, a uskoro će svi građani moći koristiti svakodnevno ovu liniju javnog prijevoza.

-Zadovoljni smo što možemo odraditi večeras probnu vožnju autobusa na liniji Velika Gorica-Kvatrić, to je dugogodišnja težnja nas Goričana da možemo doći u Zagreb s ove strana Save. Za tjedan dana kada krenu s operacijama u novom terminalu ćemo i otvoriti liniju za sve putnike i omogućiti da ovako dođemo do Zagreba. Mislim da je gradonačelnik Zagreba napravio povijesni iskorak zakoračivši i s ove strane u Turopolje i Posavinu, zahvaljujem se svima koji su pomogli da povećamo standard građana-rekao je nakon probne vožnje gorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Nova ZET-ova linija prometovat će sa tri zglobna autobusa koja će kretati svakih 35 minuta, a raspored polazaka, trajanje i dodatne informacije bit će poznate kroz nekoliko dana. Uz ovaj povijesni trenutak zagrebački gradonačelnik najavio je i početak izgradnje tramvajske pruge preko Heinzlove i Domovinskog mosta do novog terminala.

-Čekalo se dugo, ali kad se napravi sve se zaboravi, sretni smo zbog toga.  Ovime smo dobili i dodatnu obavezu da od početka svibnja krećemo raditi prvi metar tračničke pruge kako bi tramvajem spojili zračnu luku i centar Zagreba, kada napravimo to i kongresni centar onda ćemo biti najbolji grad u Europi-rekao je gradonačelnik glavnog grada Hrvatske Milan Bandić.

Galerija slika

Gradonačelnici prvi isprobali vožnju na liniji 290 Gradonačelnici prvi isprobali vožnju na liniji 290 Gradonačelnici prvi isprobali vožnju na liniji 290 Gradonačelnici prvi isprobali vožnju na liniji 290