°C 11

Civilna zaštita: U pripravnosti sve snage

13.01.2017.

Nefertum IT

Povodom najave pogoršanja vremenskih prilika koje se očekuju u slijedećih nekoliko dana, obavještava se građane Velike Gorice da je Zapovjedništvo Civilne zaštite Grada Velike Gorice poduzelo sve potrebne preventivno–planske aktivnosti te stavilo u pripravnost operativne snage sustava Civilne zaštite,  a to su  Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica, komunalna poduzeća, Javna vatrogasna postrojba, udruge te ostale operativne snage sukladno potrebama na terenu.

Ukoliko na našem području ima građana koji u uvjetima ekstremne hladnoće borave na otvorenim mjestima ili mjestima koja  nisu namijenjena za stanovanje pozivamo ih da se jave  Centru za socijalnu skrb Velika Gorica ili  izravno u prenoćište za beskućnike u Velikoj Kosnici.

- Predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora mole se da u svojim naseljima obiđu osobe kojima je potrebna pomoć - proučuje zapovjednik Civilne zaštite Ervin Kolarec.

Zapovjedništvo Civilne zaštite prati situaciju na terenu i u slučaju potrebe za intervencijom angažirati će potrebne službe te dati dodatne upute građanima.