°C 15

Bandić ukida ZET karte od 4 kune?!

11.04.2018.

Juraj Odrčić

ZET-ova polusatna karta od četiri kune koju je uveo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potrajala je tek jednu (izbornu) godinu, nagovješćuju to posljednje izjave samoga Bandića. U gostovanju na Radio Sljemenu zagrebački gradonačelnik je rekao kako se unatoč povećanoj prodaji karata ZET-a smanjio prihod tvrtke te se projekt pokazao neisplativim.

- Karta je bila 10 kuna pa smo je smanjili na četiri. Dići ćemo je vjerojatno na šest. To je, još uvijek, četrdeset posto manje od onoga što je bilo. Ja nisam pogriješio, mislio sam najbolje s četiri kune -ne ide, ići ćemo na šest. Ali to je, još uvijek manje od deset. Može se dogodit' da bude osam. Moja ideja će biti šest - rekao je Bandić za Radio Sljeme.

ZET-ove karte bile su vrlo popularne i u Velikoj Gorici gdje se kombinacijom dviju karata za osam kuna moglo stići do Zagreba, a što je bilo daleko manje od karte od dvije zone koja je bila po cijeni od 20 kuna. Na naš upit iz gradske uprave Velike Gorice odgovorili su da nemaju službenih najava bilo kakvih tarifnih promjena niti od ZET-a niti Grada Zagreba. No, poznato je, ono što gradonačelnik Bandić naumi kad-tad i sprovede u djelo.