09.06.2010

Grad uzima nova vozila

Gradonačelnik Dražen Barišić nabavit će preko leasinga šest novih službenih automobila. Za tu će stavku iz proračuna u ovoj godini izbrojiti 150 tisuća kuna. Iako još uvijek nije raspisan javni natječaj niti izabran najpovoljniji ponuđač, gradonačelnik obećava da neće kupovati nikakva luksuzna vozila.

– Nabavit će se dva automobila srednje klase po 80 tisuća i četiri niže klase po 60 tisuća kuna – kaže.

Barišić: To je potreba

Zašto u kriznoj godini trošiti novac na automobile?

– To je čista potreba. Dugo sam razmišljao hoćemo li uopće u ovoj godini kupiti automobile, no troškovi za ove koje Grad ima preveliki su i ti su auti neisplativi – odgovara Dražen Barišić.

Nove automobile vozit će isključivo gradski službenici, a posebno vozilo za gradonačelnika neće se nabavljati. On, kao i njegovi zamjenici, kako kaže Barišić, vozit će se kao i dosad – osobnim automobilima.

Vozila su stara

Naime, u vlasništvu Grada je osam automobila od kojih su čak tri iz 1996., jedan je iz 1999., dva su iz 2001. te dva iz 2004. godine.

Lani je samo za tekuće održavanje tih vozila plaćeno više od 37 tisuća kuna, a u ovoj je godini na te automobile iz proračuna već potrošeno više od 35 tisuća kuna.

gradskiauti.jpg
Dva automobila iz sadašnjeg službenog voznog parka Grada Velike Gorice

– Molimo Boga da se nešto na putu ne dogodi. Ovi auti koje imamo katastrofalni su i dotrajali. Znalo se događati da ostanemo na cesti zbog kvara – kaže Ivan Stanilović koji često kao i komunalni redari vozi službeno vozilo Grada. Iako je gradonačelnik Barišić odlučio da neće nabavljati luksuzna vozila, ipak nije rekao koju bi marku vozila najradije izabrao.

– Za duža putovanja katkad posudimo auto od komunalnih poduzeća ili idemo privatnim – kaže Barišić. Nikada, kaže, nije uzeo novac za loko vožnju i putne troškove.

izvor: vecernjilist.hrKomentari
09.06.2010 - micek
kladim se s vama da ce ti novi auti biti kupljeni u auto kuci gasparic (ponosnom pokrovitelju HDZ-a) haahaha
09.06.2010 - jamesbond
jel vi citate tekst mozda ? nigdje ne pise da ce auti biti placeni u cashu niti biti isplaceni u ovoj godini.......
09.06.2010 - sanjin
Ja sam iz teksta shvatio da su to vrijednosti auta, a uzimaju se na leasing pa to normalno nije ista cijena. Al opet, za tih 150 tisuća mogli su kupiti 2 nova auta, tri stara zamijenit za jedan novi i za istu lovu ove godine bi zamjenili 3 stara sa 3 nova auta. Leasing = rentacar
09.06.2010 - jajodokrajo
koga se tu laže ljepo piše da ce iz proracuna za ovo biti izdvojeno 150tkn a spominje se da ce se nabaviti auti u vrjednosti od cca 280tkn kaj s ostatkom(130tkn) to ce možda građani dobrovljno iz svog džepa dotirat.pa dajte ljudi kad vec ležete nemojte sami sebi u usta pljuvat i da btw bilo bi ljepo kad bi se ti svi racuni predocili javnosti a naravno prije svega da se natjecaj provede po zakonu
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati