24.08.2010

Grad sprema 400 tisuća kuna za udžbenike

U proračunu Grada Velike Gorice ove je godine osigurano 400.000 kuna kojima će se sufinancirati kupnja udžbenika učenicima određenih socijalnih kategorija koji pohađaju osnovnu školu.


Gradskom odlukom koja će biti donesena prije početka nove školske godine odredit će se konkretne socijalne kategorije.


Kako doznajemo, socijalne kategorije mogle bi ostati identične onima od lani, kada su pravo na sufinanciranje ostvarivali roditelji s troje ili više školske djece, djeca nezaposlenih roditelja ili pak djeca nezaposlenih samohranih roditelja. Isplata će se obavljati po dobivenom riješenom zahtjevu za sufinanciranje, koji će se moći dobiti u školi koju učenik pohađa.


Na sufinanciranje školskih udžbenika nemaju pravo oni roditelji koji su to pravo ostvarili putem Centra za socijalnu skrb.


izvor: Večernji listKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura