03.09.2010

Grad razmatra mogućnost prodaje socijalnih stanova

Grad Velika Gorica na raspolaganju ima čak 286 socijalnih stanova. U njima žive obitelji koje zadovoljavaju socijalne uvjete, no hoće li takve obitelji, ukoliko im se ponudi mogućnost, moći otkupiti stanove, zanimalo je Večernjakove čitatelje. Tragom toga krenuli smo u istraživanje. Iz Ureda za imovinu Grada saznajemo da je moguće da dođe do otkupa stanova.

Grupa za kriterij

– Grad razmatra mogućnost davanja tih stanova u otkup. Potrebno je donijeti odluku u kojoj će jasno biti razrađeni kriteriji. Gradonačelnik je u tom smislu već imenovao radnu grupu koja treba razraditi kriterije – saznajemo iz Ureda gradonačelnika.

Naime, Grad Velika Gorica vlasnik je 201 stana na području grada, osam stanova na zagrebačkim adresama, i čak 77 stambenih prostora na području Turopolja i Male Bune.

Od toga su 73 stana koje su najmoprimci dobili na neodređeno vrijeme. Najveći dio socijalnih stanova je u Ulici Jurja Dobrile u Velikoj Gorici.

– Kad bih imao priliku, zasigurno bih otkupio svoj stan. Ne zarađujem Bog zna koliko, ali volio bih samom sebi dati priliku da nešto i steknem – komentira jedan od stanara socijalnih stanova u Kromosovom naselju. Nije se želio predstaviti, kaže strah ga je išta o tome komentirati, da ne bi izgubio i ovo što ima.

Kredit kao spas

Pravo na dodjelu stana u najam imaju osobe bez riješenog stambenog pitanja, koje na području V. Gorice žive duže od 15 godina, one osobe koje žive u objektima u vlasništvu Grada, a za koje je izdano rješenje za rušenje, sudionici Domovinskog rata. Korisnicima socijalnih stanova takvi se objekti u najam daju na tri godine, nakon čega se ugovor mora produžiti.

– Volio bih otkupiti stan, ali iskreno da vam kažem, ne znam kako bih. Ali nadam se da će doći do takve mogućnosti, smislit ćemo nešto, valjda ću uspjeti srediti neki kredit – rekao nam je Ante M., korisnik socijalnog stana u V. Gorici.

autori: Lana Kovačević, Martin Pulić / Večernji list


Komentari
10.10.2011 - vlezaic1@gmail.com 1 8
Poštovani, interesira me da li se od objave ovog članka išta promijenilo? da li se mogu otkupiti gradski stanovi? sa štovanjem, Vlatka
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati