17.12.2010

Grad otkupio 6000 m2 u Ribnici

Grad Velika Gorica jutros je realizirao ugovor o kupoprodaji zemljišta kojim je otkupio 5760 četvornih metara zemljišta u naselju Ribnica za cijenu od 266 tisuća kuna. Ugovor su potpisali gradonačelnik Dražen Barišić te obitelji Hlopec iz Ribnice.

Na zemljištu u središtu naselja će se izgraditi kombinirano igralište sa sportsko-rekreativnim sadržajima, dječje igralište, vatrogasni dom će dobiti novo parkiralište koje će služiti za vježbe vatrogasnih ekipa, a izgledno je i proširenje spremišta za vatrogasno vozilo.

- U Ribnici smo naišli na kritičnu masu društvenog djelovanja više udruga, odnosno naših sugrađana koji tamo žive, a koji nisu imali prostora za djelovanje. Izrazili su potrebu da im se osigura površina pored vatrogasnog doma gdje bi mogli djelovati i povećavati standard života - rekao je gradonačelnik Dražen Barišić poručivši da je i ovo način na koji se pomaže mjestu koje je stradalo u rujanskim poplavama.

ribnicazemljište.jpg
Gradonačelnik potpisuje kupoprodajni ugovor s obitelji Hlopec iz Ribnice

Gradonačelnik je i istaknuo da su naišli na suradnju obitelji Hlopec, vlasnicima zemljišta kraj vatrogasnog doma, koji su rekli ako je to za razvijanje standarda mjesta da će prodati svoje tri parcele.

- Nama je drago da će se djeca tu igrati, u centru sela u kojem smo rođeni, i s tim našim potezom da smo učinili nešto dobro za naše mjesto - rekao je Zlatko Hlopec.


Komentari
17.12.2010 - forum50+
a..štoje sa zapuštenom imovinom grada?
17.12.2010 - vito
pa to nije niti 50 kuna za kvadrat!! e jeste se obogatili
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.