30.06.2009

Grad i dalje bez Gradskog vijeća


Konstitirajuća sjednica Gradskog vijeća danas ipak nije održana. Zbog nedolaska vijećnika SDP-a, HNS-a i HSLS-a koji imaju većinu u vijeću nije bilo kvoruma. Vijećnici „Velike koalicije za Veliku Goricu“ predvođeni HDZ-om koji imaju manjinskih 13 od 27 vijećnika nisu bilo dovoljni da se sjednica održi pa je nova sjednica zakazana za 14. srpnja. Vijećnici lijevog bloka ranije su već najavili da zbog niza profesionalnih obaveza svojih vijećnika, saborskih i drugih, neće doći na današnju sjednicu te predložili 6. srpnja kao datum konstituiranja Gradskog vijeća. Njihov prijedlog nije prihvaćen, pa će se svi morati sastati opet za 2 tjedna.


Gradonačelnik je potom s partnerima održao i novinarsku konferenciju na kojoj je izraženo žaljenje zbog nedolaska vijećnika lijevog bloka. Gradonačelnik je posebice zamjerio nedolazak gradskim pročelnicima koji su ovim činom stavili stranačke interese ispred interesa Grada koje bi kao gradski službenici ipak trebali staviti na prvo mjesto.


Gradonačelnik prikazuje dva računa od gotovo 900 tisuća kuna koja su se pojavila nakon preuzimanja vlasti, a u vezi sa nabavkom novih buseva zbog kojih će podnijeti prijavu protiv bivšeg gradonačelnika.


Gradonačelnik Dražen Barišić se osvrnuo i na prve rezultate analize rada bivše vlasti te ustvrdio da je gradski proračun u mjesecima prije izbora korišten u političke svrhe pa su godišnja sredstva iz gradonačelničke pričuve te za usluge promidžbe i informiranja gotovo potrošena. Uz to korisnici kreditnih kartica za reprezentaciju gradskih službenika u posljednje 4 godine su potrošili 900 000 kuna, što iako nije kazneno djelo smatraju neodgovornim. Najavljen je i rebalans proračuna.
Komentari
01.07.2009 - Bonino_Ticula
gle ga, samo mu fali najlonka na glavi :p
01.07.2009 - Mario
Ma šta će nam vijeće
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.