14.10.2009

Grad daje pola milijuna kuna za udžbenike


Grad Velika Gorica osigurao je pola milijuna kuna s kojima će pomoći goričkim roditeljima osnovnoškolaca kupnju knjiga. Pravo na pomoć od 400 kn po učeniku 1. do 4. razreda odnosno 600 kn po učeniku 5. do 8. razreda imaju obitelji sa 3 ili više školske djece (osnovna i srednja škola) te obitelji sa nezaposlenim samohranim roditeljem odnosno oba nezaposlena roditelja.

Zahtjev za ostvarivanje ovoga prava roditelji trebaju podnijeti najkasnije do 30. listopada, a novac će biti isplaćen na tekuće račune roditelja nakon obrade zahtjeva. Pravo na ovu pomoć nemaju roditelji koji su financijsku pomoć ostvarili već putem Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

- Žao mi je što nismo u mogućnosti pomoći svim roditeljima, odnosno svim školarcima, ali u ovogodišnjem proračunu za to nije bilo predviđenih sredstava i navedenih pola milijuna kuna najviše je što smo mogli izdvojiti za ovu namjenu. Nadamo se da će sljedeće godine situacija biti drugačija – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Zahtjev za ostvarivanjem prava na sufinanciranje nabave školskih udžbenika zajedno sa ostalom potrebnom dokumentacijom treba predati u Upravni odjel za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj. Popis potrebne dokumentacije nalazi se u navedenom Zahtjevu kojega možete preuzeti ovdje.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.