28.12.2010

Gorjele 4 kuće u Podbrežnici

Kasno sinoć u Podbrežnici došlo je do požara u potkrovlju kuće u Karlovačkoj ulici koji se brzo zahvatio četiri krovišta od kućnog broja 33 do 39.

Prema prvim saznanjima do požara je došlo u kući obitelji Ušić, hrvatske odbojkaške reprezentativke Senne Ušić, čiji roditelji su se netom prije požara vratili iz Italije gdje dvije sestre Ušić igraju. Osim njihove u požaru su stradale kuće obitelji Turkalj, Matanović i Fak, a srećom nije bilo teže stradalih osoba.

požar1.jpg

Prema riječima vidno potresenog Svena Ušića požar je izbio iz električne utičnice i zahvatio posteljinu na krevetu, a ubrzo je zahvatio krovište i proširio se na susjedne kuće. Sin David, koji je prvi primjetio požar, lakše je ozlijeđen te je nakon obrade hitne pomoći ubrzo se vratio obitelji.

- Bili smo u kući a David je prvi primjetio vatru koja je zapalila posteljinu. Odmah sam reagirao, suprugu i sina poslao van, a ostalo troje djece nije bilo u kući. Zatvorio sam plin i struju odmah pozvao susjede da učine isto. U ovakvim situacijama shvatite da je najvažnije da spasite život, sve ostalo je nebitno - rekao je Sven Ušić, a prenosi Večernji list.

Obitelji je još sinoć posjetio gradonačelnik Dražen Barišić sa zamjenikom Ervinom Kolarcem, a unesrećenima je ponuđen smještaj. Ipak, obitelji su, siguran krov nad glavom osigurale kod rodbine gdje će dočekati neizvjesno jutro i prvu procjenu šteta.

- Svim obiteljima grad će večeras ponuditi smještaj. Sutra kad saznamo prave razmjere požara i kad se utvrdi prava šteta odlučit ćemo u kojem postotku će grad pomoći stradalim obiteljima - rekao je dogradonačelnik Kolarec.

požar2.jpg

Požar su gasile JVP Velika Gorica, JVP Zagreb, DVD Buševec i DVD Lukavec koje su u 23 sata požar i lokalizirale. Šteta još nije utvrđena, kao niti službeni uzrok požara.


požar3.jpg



Komentari
30.12.2010 - cool232
to su one montažne kućice???
28.12.2010 - forum50+
objekti građeni u nizu bez vatrozidova..dobro je da nitko nije stradao..a i prisebnost domaćina..
28.12.2010 - ivan
A ja sam mislio da se to netko zafrkava, kad ono stvarno...
Prikaži ostale komentare ...



Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.