12.04.2010

Gorički obrtnici na Expo2010


Kao što je poznato velikogorički obrtnici su početkom mjeseca u Opatiju sudjelovali na 7. izložbi proizvođača suvenira Hrvatske Kvarner Expo 2010, sada već peti put po redu, gdje su predstavili svoje proizvode. Potpuno nezasluženo medijski nisu popraćeni izvrsni rezultati naših obrtnika.

Obrt Ivančica, vlasnice Ivke Srdar iz Velike Gorice, osvojio je prvu nagradu u kategoriji Uporabni suvenir za paletu proizvoda oživljavanja ekobaštine, odnosno njihovih originalnih ukrasa i odjeće.

Ocjenjivačka komisija za njihove proizvode je zaključila: "Odjevni predmeti, unikatne torbice, modni dodaci su od izvornog hrvatskog rukotvorstva s motivima narodnog veza izrađenih poštujući visok umjetnički standard – ovi etno suveniri uspješno prenose vrijednosti i kulturu kao što se to od suvenira i očekuje."

obrniciexpo2010.jpg
U konkurenciji 250 izlagača suveniri Obrta "Ivančica" ocjenjeni su kao najbolji Uporabni suveniri

Zapaženi nastup su imali i ostali gorički predstavnici i to Zlatarna Križek sa svjetski poznatim nakitom „morčići“ i „Dubrovački nakit“; Obrt Haluga - uzgoj i proizvodnja voća, sokova, voćnih rakija i jabučnog octa koji su izložili voćne rakije i jabučni ocat iz županijske robne marke „Kap zdravlja“; „Vizet art“ - dizajn,proizvodnja i trgovina je predstavio suvenire od stakla.

Prva nagrada i priznanje za najkvalitetniji  proizvod u ovako velikoj konkureciji, potvrđuje da  Velika Gorica ima izuzetno kvalitetne proizvođače obrtnike, čiji proizvodi osvajaju priznanja i nagrade u zemlji i inozemstvu, te da imamo gospodarski  potencijal čije programe treba još više podržavati i razvijati - pohvalili su se u Obrtničkoj komori Velike Gorice.

obrtniciopatija.jpg
Otvorenje izložbe posjetili su i predstavnici Grada V.Gorice koji je pomogao sudjelovanje na izložbi

Nagrade su se dodjeljivale samo u tri kategorije i to za Prehrambeni suvenir, Uporabni predmet ili suvenir i Umjetnički dekorativni suvenir, a kako je na izložbi sudjelovalo 250 izlagača uspjeh je za svaku pohvalu.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati