17.05.2010

Gorički inovatori

Na Proljetnom sajmu, koji traje još danas i sutra, po prvi puta predstavilo se i sedam gorički inovatori čiji izumi su prepoznati na svjetskim izložbama inovacija. Na ovaj način želi se dati poticaj i potpora inovatorima koji imaju velik gospodarski potencijal.

Predstavnik velikogoričkih inovatora Roman Krunić ovom je prigodom istaknuo kako je V.Gorica oduvijek bila poznata po obrtništvu i malom gospodarstvu koje često prati i inovativnost. Iako su inovatori stručnjaci u svom području rada nedostaje nam znanja u komercijalizaciji i plasmanu na tržište te se nadamo da će i Grad pomoći pri komercijalizaciji naših izuma što će direktno utjecati na gospodarski razvoj - proučio je R.Krunić.

Na ove riječi odgovorio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je istaknuo da će podržati svaku inicijativu, inovatora i svih ostalih gospodarskih subjekata, koja će pomoći u daljnjem gospodarskom razvoju Grada te nadodao kako se nada neke od proizvodnih pogona inovatora uskoro vidjeti u gospodarskom zoni Rakitovec koju Grad otvara.

Svoje izume predstavili su obiteljski obrt Alfa s univerzalnim škripcem sa samopodesivim klizačem, Obrt Emat s inovativnim transformatorima, JK Nautika s Hidrant ormarićem, LAH d.o.o. s bežičnim isučivačem vlage iz zidova te biostimulatorom, ROTO Kruna d.o.o. s Roto rašpom za obradu mekih materijala, a Sigurnosti ventil za vodu s automatikom predstavili su Aleš Holy i Siniša Popović.

alešholy.jpg
Aleš Holy i Siniša Popović za Sigurnosni ventil dobili su i pohvale UNDP-ova ureda za energetsku učinkovitost

Među izlagačima predstavila se i Zlatarna Križek koja je nositelj dva certifikata Izvorno Hrvatsko za kolekciju Tradicionalnog dubrovačkog nakita i kolekciju nakita Morčići te Etno radionica Čehulić s istim certifikatom za tradicionalno Ruho za prekrivanje stolova.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati