09.06.2009

Goričke večeri 2009


Goričke večeri tradicionalna su i najveća manifestacija pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta koja svoje korijene vuče iz daleke 1976. godine.

Ovogodišnje Goričke večeri započele su još 2. lipnja, ali zbog nedostatne promidžbe nisu odjeknule u goričkoj javnosti. Tako je zanimljiv početak ove manifestacije ostao gotovo nezapažen, a razdoblje pred nama obilježiti će uglavnom kazališna scena i zbivanja domaćih generatora kulturne ponude grada - udruga.

U narednih mjesec dana u našem gradu očekuje nas bogata ponuda kazališnih predstava, kako produkcije Scene Gorica tako i brojna gostovanja. Neke od predstava osim u dvoranu Gorica smjestiti će svoju scenografiju i u Stari grad Lukavec. Sumnja, Duh sklon promjeni, Šuma Striborova, Gola u kavezu, Jackie, Pijanistica, Ježeva kućica i Uma vipassana izbor su kazališnih predstava koje ćemo imati priliku vidjeti u našem gradu.

Za glazbenu notu pobrinuti će se ponajviše Umjetnička škola Franje Lučića sa koncertima svojih učenika, a 15. lipnja koncert solo pjesama i arija održati će Vedrana Zrnić.

Filmsko platno okupirati će revija filmova „Može i bez Hollywooda“ o kojoj ste imali već priliku čitati na našim stranicama.

Od izložaba tu je postav finalista Nagrade Radoslova Putar u galeriji Galženica, a 15. lipnja u prostoru POU biti će otvorena izložba slika Milenka Vrača pod nazivom „Zagrebački motivi“.

Do danas je predstavljeno nekoliko knjiga, „Veseli život“ i „Moj bubanj“ Dubravke Bauernfreund, Sabrani sonete Jakše Fiamenga, a predstoji nam još predstavljanje knjige „Dragi Vincent“ Dragutina Trumbetaša 30. lipnja.

Udruga umjetnika „Spark“ organizira 19. lipnja likovnu koloniju pod nazivom „Šenoini dani“, a dan poslje večer poezije uz harfu. Velikogoričke mažuretkinje 14. lipnja domaćin su Turnira mažuretkinja pom pon timova. Udruga VG Underground organizator je VG Hip hop Open Air festivala 4. srpnja.

Najposjećeniji događaj zasigurno će ponovno biti 8. Međunarodna smotra folklora u organizaciji FA Turopolja, zakazana za 3. i 4. srpnja, s kojom će i završiti Goričke večeri 2009.

Cjelokupni program Goričkih večeri 2009. možete vidjeti na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta, odnosno ovdje.Komentari
19.06.2009 - sirena
"Šuma striborova" u parku (šumici) grada Lukavca - nezaboravno. Hvala u ime mojeg djeteta koje je oduševljeno. A "Gola u kavezu" je predstava koja se MORA vidjeti. Nikad nisam bila u kazalištu gdje su sve rodom bile žene (nekoliko muškaraca samo po zadaći), kao da je muškarcima bilo rečeno da ne dolaze. Šteta, i oni MORAJU vidjeti predstavu. Opet pet plus za ambijent.
16.06.2009 - tashee
ljudi, dođite danas u dvoranu Nazaret, iza župnog dvora crkve NBDM. Održava se Umjetnička večer. početak je u 20.30h. Zajamčena je zabava!
10.06.2009 - sirena
Znam da su počele, bila sam prvu večer vani iza POU na Mariachi „LOS CABALLEROS“. Imam i plan sadržaja. Večeras idem na premijeru plesne predstave. Strašno je kaj na stranicama grada uopće nema niti slova o toj manifestaciji. Kaj se opće događa sa stranicom, kaj se uopće događa u gradu? Nitko pojma nema. Fala za ovaj link.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati