29.06.2010

Goričke petorke u 4 srednje škole

Prijavnice za srednju školu već su ispunjene. Adresirane na četiri različite škole – II. gimnazija, Medicinska, Ekonomska škola u Velikoj Gorici i Zrakoplovna. Zagrlili bi se najradije, ali neće. Pa ispred škole su, stigli su po svjedodžbe... Što će društvo osmaša reći na pretjeranu nježnost "malonogometnoga tima", kako tepaju velikogoričkim, a i jedinim hrvatskim petorkama Prnjak?

Prvo razdvajanje

Oni će danas put pet različitih škola, a planova je mnogo. Daria i Mihaela će u Gimnaziju, Domagoj u Medicinsku školu. Najstariji, a najniži brat Antonio u Ekonomsku će, a drugorođeni Luka u Zrakoplovnu.

– Možda ćemo jedni drugima nedostajati? – pita braću najstariji Antonio.

– Sigurno – odgovaraju uglas. Zašute na minutu kao da baš toga trenutka postaju svjesni da više nema "čoporativnog" kretanja u školu. Poslije osam godina provedenih u istom razredu rastaje se petorka koja je već u 15. godini razradila cijeli životni plan. Daria će za desetak godina, kaže, sigurno raditi na televiziji ili u nekoj od radijskih redakcija, a Mihaela bi rado bila profesorica stranog jezika.

– Ja ću imati ordinaciju i biti poznati fizioterapeut – kaže Domagoj. – Svi smo sjeli za stol i s roditeljima raspravili o željama. Tako smo odlučili – riječ preuzima Antonio. Straha od neuspjeha nema, znaju dobro da uz četiri navijača koliko ih ima svatko od njih nema šanse da u nečemu ne uspiju.

– Moramo se osamostaliti, putovat ćemo u Zagreb u školu, a to nije mala stvar – uzbuđeno govore Daria, Mihaela i Domagoj.

Nikad nam nije dosadno

Kad se pojave, uvijek im dobace: "Evo, stiže pola razreda", no Prnjaci odgovaraju – nama nikada nije dosadno.

– Ne znamo drukčije nego u timu – odmah objasne. A sad kad se rastanete? – Mi koji idemo u Zagreb sa starim društvom komunicirat ćemo preko dvojice braće koji će ostati u Gorici, a njih ćemo pak upoznati s novim prijateljima – otkrivaju svoj plan. Sretno svim petorima!

izvor: Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati