19.01.2011

Goričke četvorke, medicinsko čudo, proslavile drugi rođendan

Svojim su rođenjem podigli popriličnu buku, i to ne samo zbog četverostrukog dječjeg plača – nego činjenice da su medicinski fenomen jer su dva para jednojajčanih blizanaca! Prošle su otada dvije godine pa će velikogoričke četvorke ove subote na svojoj torti ugasiti dva puta po dvije svjećice.

Nikad nije dosadno

Ema, Lana, Filip i Lovro iznenadili su 2009. godine liječnike koji su bili uvjereni da trudnoća s dva para jednojajčanih blizanaca ne može imati sretan kraj. No, zdrava djeca dokazuju drukčije.

– Ne možemo se požaliti, nemamo nikakvih problema, posve su zdravi – ponosno je kazao tata Damir Vrbetić, dok su mu njegova dva sina mirno sjedila u krilu.

– Možete vi i češće doći, ako to znači da će oni biti ovako mirni! Da se mi malo odmorimo – smijala se mama Zvjezdana, zadovoljna što je prisutnost nepoznatih ljudi u kući posve umirila njezine klince. Budući da ih je četvero, u kući Vrbetićevih nikad nije dosadno.

– Jako su vezani međusobno, ali posebno djevojčice te njih dvojica – kaže Zvjezdana kojoj porodiljni dopust ističe za godinu dana kada bi trebala natrag na posao, a četvorke će uskoro u vrtić.

– Mislim da ipak nije jednako imati dvoje djece ili četvero. Oko njih uvijek ima posla – govori dok joj se u zagrljaj guraju Lana i Ema.

No, najveći problem Vrbetića je, ipak, financijske prirode. Za njihov drugi rođendan mališane su jučer darivali predstavnici Mladeži HDZ-a Velike Gorice te im uručili darove i novčanu donaciju.

Iako su im nakon rođenja mnogi puno pomogli, danas su takvi slučajevi sve rjeđi, a odijevati i hraniti četvero djece nije lako.

– Doplatak nismo dobivali jer se obračunava prema primanjima godinu unazad. No, nije samo to nelogično.

Razočarani zakonom

Kad je Lovro zbog crijevne viroze morao u bolnicu, a ja sam bila s njim zbog čestog prematanja, Damir nije mogao dobiti bolovanje jer sam ja na porodiljnom. Razočarani smo takvim zakonima – kaže Zvjezdana.

No, ljubavi i veselja kod Vrbetićevih ne nedostaje.

autor: Nataša Mlinarić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati