12.08.2010

Goričani ucjenjuju HAC

Zbog ponekih neuspjelih pokušaja izvlaštenja nekretnina, dionica autoceste Zagreb-Sisak na relaciji Jakuševac-Velika Gorica u zaostatku je s radovima. Investicija za 2010. vrijedna skoro milijardu kuna usporeno napreduje zbog želje vlasnika zemljišta da na prometnici dobro zarade.


Poljoprivredno zemljište


– Vlasnici nekretnina traže da se zemljište izvlasti kao građevinsko, iako se najčešće radi o poljoprivrednim zemljištima koja puno manje vrijede, a rješenja predugo čekamo – poručili su iz HAC-a. To je ujedno i prepreka postizanja dogovora s vlasnicima.


S devedeset posto zemljoposjednika dogovor je postignut nakon što su sudski vještaci izašli na teren i donijeli realnu procjenu vrijednosti parcele, no preostalih deset onemogućavaju nastavak radova u smjeru Velike Gorice. Brza povezanost Zagreba i Velike Gorice trenutačno je jedino moguća obilaznicom koja nije dovršena što znači da će se prije vijadukta Odra i dalje morati prikočiti. Kako doznajemo na terenu, završetak radova predviđen je za početak 2011. godine. Međutim, ako se sporovi oko zemljišta ubrzo ne riješe, i taj bi rok mogao biti probijen.


mostodra.jpg

foto: Boris Šćitar/ PIXSELL


Sporost sudstva


– Naš dio na čeličnoj konstrukciji smo dovršili – rekao je Jozo Vrhovac, tehnolog zavarivanja.


– Ovako dobar posao ne bi bio moguć da nemamo punu podršku više od stotinu radnika na terenu kao i HŽ-a s kojim imamo sjajnu suradnju – rekao je glavni inženjer gradilišta. Ogromna investicija koja će Sisak i Veliku Goricu konačno na odgovarajući način povezati sa Zagrebom na dobrom je putu, no sporost sudova i donošenja rješenja koče radove.


izvor: Večernji list, foto: Boris Šćitar/ PIXSELLKomentari
16.08.2010 - gargamel
jedino rješenje----bacit se pod bagere... nema rada i schluss!!!!!!!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a