06.09.2009

Goričani hodočastili na Bistru


Velikogoričani su i ove godine krenuli na hodočašće na Mariju Bistricu. Bilo je to 18. po redu zavjetno hodočašće u znak zahvalnosti Majci Božjoj što Velika Gorica i Turopolje nisu stradali u Domovinskom ratu.


Vjernici su se u subotu 5.9.2009. okupili u 5 sati ujutro ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije i krenuli na put . 1800 najupornijih, koliko ih je i krenulo, uspješno su provalili put  dugačak 40-ak kilometara usprkos kiši i vjetru koja ih je na početku pratila. Među hodočasnicima bilo je osoba svih generacija, a bio je tu i gradonačelnik Dražen Barišić te dogradonačelnik Ervin Kolarec.


Za sve hodočasnike Svetu Misu u 18 sati na otvorenoj crkvi održao je mons. dr. MILE BOGOVIĆ, biskup gospićko-senjski koji se u svojoj propovijedi osvrnuo na  sve one ljudske vrijednosti koje smo zaboravili a kojih bi se trebali pridržavati te je zamolio da budemo bolji jedni prema drugima. Na kraju Svete Mise velečasni Ružman zahvalio se svim hodočasnicima na njihovoj žrtvi i trudu.

 


Ana Hodak
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.