22.11.2009

Goričan otvara pitanje za milijun kuna


Nenad Mudrinić, profesor povijesti i zemljopisa iz Velike Gorice, uspio je otvoriti pitanje vrijedno milijun kuna na HTV-ovom kvizu “Tko želi biti milijunaš?”, kojega vodi Tarik Filipović. Gledatelji su Mudrinića imali prilike vidjeti u prošlom “Milijunašu“ emitiranom u četvrtak kada je sjeo u vruću stolicu preko puta Tarika.


Taj samozatajan obiteljski čovjek rijetki je sretnik u povijesti tog kviza koji je svojim brilijantnim znanjem uspio doći do vrha. Prva osoba koja je otvorila pitanje za milijuna kuna i uspjela odgovoriti točno odgovoriti na njega bila je Mira Bičanić, profesorica iz Virovitice. To je ujedno bila i najgledanija emisija u domaćoj televizijskoj povijesti otkako se mjeri gledanost metodom peoplemetera. Gledalo ju je 2 milijuna ljudi.


Nenad je 38-godišnjak otac dvoje djece, Nike i Andreja, koji predaje na Zrakoplovnoj školi u Velikoj Gorici. Supruga Renata ga je opisala kao dobru osobu koju nije lako ‘skicirati’. No, on sam nije želio govoriti o sebi, želeći prašinu buru koja se digla nakon što je otvorio “milijunsko” pitanje. Nikome ne želi još pričati kako se osjećao dok se penjao do vrha.

- Prijatelji su me počeli zvati, raspitivati se jesam li osvojio milijun i kako se osjećam, ali nikome ništa ne govorim. Niti vlastitim roditeljima nisam ništa rekao. A što da vam kažem. Sve će se uskoro doznati - kratko je rekao Mudrinić.


Zanimljivo je da ovaj skromni kandidat za milijunaša dolazi iz najsretnijeg grada u Hrvatskoj. U Velikoj Gorici su, podsjetimo, više puta uplaćeni dobitni Loto listići, a sada je na korak do milijuna došao još jedan stanovnik tog grada.


izvor: jutarnji.hrKomentari
23.11.2009 - cool232
malo prelagano za milju kuna...
23.11.2009 - urednik
dobio je pola milje kuna, a pitanje je bilo kojega od navedenih elemenata ima najmanje u ljudskom tijelu: sumpor, kalij, ugljik i cink. Ovo zadnje je bio točan odgovor.
22.11.2009 - mel
koje je bilo pitanje?
22.11.2009 - biserka
i jel dobio??
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.