27.12.2010

Gorica više nema ministra u Vladi RH

Velika Gorica više nema svoga čovjeka u vladi. Dosadašnji ministar financija i potpredsjednik Vlade RH Ivan Šuker, obznanjeno je danas na konferenciji za novinare u vladi, više neće biti u timu premijerke Jadranke Kosor. Uz njega ministarske fotelje napustit će Branko Vukelić, Marina Matulović Dropulić, te Božo Biškupić, inače iz Male Mlake kraj Velike Gorice.

Ministarsku poziciju Ivana Šukera zamjenit će Martina Dalić, bivša državna tajnica u Ministarstvu financija koja je u nekoliko navrata radila u državnom resoru. Posljednji put ministarstvo je napustila u siječnu 2008. godine gdje je bila šefica Središnjeg ureda za državnu strategiju i koordinaciju EU, a od tada radila je u Partner banci.

 - Zahvaljujem Šukeru na dosadašnjem angažmanu, puno je radio i sigurno se umorio. USKOK-ove istrage nisu povezane sa smjenama, molim da spekulacije u javnosti ne idu u tom smjeru - istaknula je Kosor, a prenosi danas.hr.

Ivan Šuker ovoga je mjeseca primio i Počasno građanstvo Grada Velike Gorice, a jedan od glavnih razloga za tu nagradu je bilo i njegovo zalaganje za investiranje u cestogradnju, i drugo, od strane državnih tvrtki odnosno lobiranje za investicije iz državnog proračuna na područje Velike Gorice.

Hoće li se njegovom smjenom prekinuti ciklus investicija u Veliku Goricu odnosno gradska uprava izgubiti direktnu vezu prema Vladi RH vidjet ćemo s novom građevinskom sezonom.


Komentari
27.12.2010 - ........
pametan potez-smijeniti Šukija....ma sve njih...svejedno mislim da VG to nejde u korist....jbg....nikad nije dobro:-)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.