22.10.2009

Gorica u očima mladih arhitekata


U galeriji Galženica jučer je otvorena nova izložba iz ciklusa Interzone:lokalno. Postav se vodi pod nazivom „Transformacija: pravac, točka“ i rad je goričana i zagrebačkih studenata arhitekture Marije Matković, Marine Mršić, Mislava Muršića i suradnice s farmacije Ivane Miketić.

Mladi tim velikogoričkih i zagrebačkih arhitektica i arhitekata arhitektonsko-urbanističkom analizom središta Velike Gorice dao je svoje viđenje problema grada i njime potaknuo stvaranje konceptualnog okvira za njihovo rješavanje.

interzonelokalno1.jpg
Autori izložbe studenti su Arhitektonskog fakulteta i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Kao goruće problem grada ističu nedostatak kvalitetnih javnih prostora, slabu posjećenost kulturno-društvenih događanja, pitanje odnosa sa Zagrebom te problem identiteta Velike Gorice odnosno gubljenja istog širenjem metropole.

Izložba je podijeljena na dva dijela, gornji dio galerije prikazuje detekcije problema, a donji dio nudi rješenja. Pomoću nacrta, maketa, fotografija i različitih trodimenzionalnih prikaza ova izložba želi potaknuti raspravu o potencijalima urbanog razvoja Velike Gorice, te osnaživanja identiteta grada. U posebnom dijelu ostavljena je mogućnost posjetiteljima da ostave svoj odgovor na pitanje „što bi promijenili u Gorici“.

interzonelokalno.jpg
U središtu izložbenog prostora postavljena je maketa urbanog središta Velike Gorice


Izložba je otvorena do 15. studenoga, a svakako ju predlažemo za razgledavanje jer sadrži dovoljno umjetnosti, kvalitetnog grafičkog oblikovanja, urbanističkih analiza, zanimljivih informacija i usporedbi, kao i dovoljnu dozu humora da bude zanimljiva svakome velikogoričanu.
Izložbu možete pogledati svakim radnim danom osim ponedjeljkom, od 10 do 19 sati, te subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati. Radovi su dostupni i na internetu, a možete ih pogledati ovdje.

Klikni za veću sliku:Komentari
24.10.2009 - alen
Tramvaj 2.0 - to mi se sviđa.
23.10.2009 - juraja
izložba je super, ostavio sam poruku na zidu :p
23.10.2009 - cool232
slika broj 9 me uvijek oduševi :) jebiga Hollywood fan :P
23.10.2009 - cool232
bravđ Tonia :) Ivane odi vidi :P pa reci jel su ponudili kaj.....
22.10.2009 - tonia
odi na izložbu pa ćeš sve saznati =)
22.10.2009 - ivan
A što ti mladi ljudi savjetuju, kako da se rješe neki od problema koje navode? Koje su im ideje? Kakva im je suradnja s gradom?
22.10.2009 - tonia
izložba je odlična...oduševljena sam kreativnošću naših mladih autora. izložba je odlično podjeljena i zanimljiva.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati