08.03.2011

Gorica se „vratila iz mrtvih“ i pobijedila četvrtu utakmicu za redom

Odbojkaši Gorice u subotnjoj su utakmici 18. kola 2A međužupanijske lige Centar posjetili Čazmu, gdje su nakon prva dva izgubljena seta uspijeli pobijediti rezultatom 2:3 u setovima. Treba spomenuti kako je ovo bila njihova četvrta pobjeda za redom. Tako su preskočili šestoplasiranu OK Žerek, koji je u ovom kolu izgubio od OK Medicinar 3:1.

Prvi su set velikogorički odbojkaši otvorili vrlo dobro, ali nakon nekoliko pogrešaka u prijemu servisa, Čazma im se približila. Greške u igri odbojkaša OK Gorice počele su se nizati i tako je Čazma dobila prvi set 25:21. U drugom setu greške su se nastavile i Gorica je u ovom dijelu sezone odigrala najgori set. Mučili su se u svakom dijelu igre i ništa im nije išlo od ruke te su set izgubili rezultatom 25:12 i tu se činilo da je sve gotovo. No, Goričani se nisu predavali.

Uspijeli su se posložiti na terenu te skupiti snagu za treći set. Njega kao da je igrala ona „stara“ Gorica, Gorica koja je pobijedila tri prethodne utakmice. U trećem i četvrtom setu bilo je vrlo napeto, često se igrao poen za poenom, a poznato je kako Gorica u takvoj igri dominira. Upravo su zato treći set dobili 21:25, a četvrti 20:25. Nakon ovakvog vraćanja peti su set s malo grešaka i konstantno dobrom igrom vrlo lako dobili 11:15. OK Gorica već dugo nije odigrala ovako kvalitetnu utakmicu. Mnogim je igračima ova pobjeda bila najdraža do sada.

„Bolje mi je da smo ovako pobijedili, nego da smo ih dobili 3:0. Pokazali smo da se možemo vratiti nakon dva izgubljena seta. Pokazali smo da smo prava ekipa i stvarno mi je drago da se nismo raspali, iako se to skoro dogodilo pretkaraj drugog seta“, izjavio je nakon utakmice kapetan OK Gorice Matija Šulc.

Ovu pobjedu čini dražom i činjenica da je OK Čazma prije ovog kola dijelila prvo mjesto na tablici lige s OK Croatiom. U klubu očekuju kako će se njihov niz pobjeda nastaviti i u sljedećem 19. kolu lige u kojem ugošćuju momčad OK Ogulina. Naime, Ogulin se nalazi na devetom mjestu na tablici, a u prošlom dijelu sezone Gorica ih je pobijedila 3:1 tako da je domaćin u vidnoj prednosti.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U subotu, 21. siječnja u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.
KK GORICA - KK JOLLY JBS
U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO