11.12.2010

Gorica i Bjelovar jedini sa sportskom dvoranom za osobe s invaliditetom

Velika Gorica stala je uz bok Bjelovaru i otvaranjem prostorije za vježbanje osoba s invaliditetom u Osnovnoj školi Eugena Kumičića postala drugi grad u Hrvatskoj koji ima takvu specijaliziranu dvoranu.

Dvoranu su ovoga tjedna svečano otvorili slijepi učenici OŠ Eugena Kumičića u sklopu koje se nova dvorana nalazi. Iako šesdesetak kvadrata prostorije proširenu posebnim kontejnerom može zvučiti skromno to će omogućiti sportašima s invaliditetom da produže sezonu treninga i tako postignu još bolje sportske rezultate.

Da se radi o velikoj stvari potvrdio je i dolazak izbornika Hrvatske paraolimpijske reprezentacije Branka Omazića.

- Mogu samo sanjati o ovakvom prostoru u Zagrebu i zamolio bi Dražena Barišića da pozove gradonačelnika Bandića i pokaže mu ove prostorije - kazao je Omazić dodavši da je zavidan jer njegov matični klub Agram sada ima lošije uvjete za rad.

dvoranakumicic.jpg
Trener Dražen Družinec iz Bjelovara pokazuje vježbe na spravama

Darko Matić, savjetnik gradonačelnika za osobe s invaliditetom, posebno se zahvalio gradonačelniku Draženu Barišiću na uloženih 100 tisuća proračunskih kuna u novu dvoranu, te predsjedniku Zajednice športskih udruga V.Gorice Nenadu Črnku na pomoći u opremanju spravama za vježbanje.

- Preko ljeta treniramo na atletskom poligonu na Radniku dok u ovo doba godine mi ne bi imali gdje raditi, a danas imamo uvjete za to - rekao je Darko Matić. Dodaje da je sportsko društvo osoba s invaliditetom Uspon uz pomoć Grada u posljednjih godinu dana doista opravdalo svoje ime.

Najčešći korisnici ove dvorane svakako će biti članovi udruge Uspon koja okuplja velikogoričke sportaše s invaliditetom. U Usponu se trenira stolni tenis, igra GO i pikado, a kontaktirati ih možete preko njihove web stranice ili doći u dvoranu utorkom i četvrtkom u 19 sati odnosno nedjeljom u 11 sati.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U subotu, 21. siječnja u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.
KK GORICA - KK JOLLY JBS
U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO