04.07.2010

GO turnir

U petak je u Klubu 100 otvoren 1. Velikogorički Pandanet- tour go- turnir u organizaciji Go- kluba Velika Gorica.

Go je drevna dalekoistočna misaona igra koja je, prema legendi, nastala u Kini prije 4000 g. Go se igra na drvenoj tabli na kojoj se nalazi mreža od 19 vodoravnih i 19 okomitih crta. Za razliku od dame ili šaha gdje se figure postavljaju na početku i pomiču se tijekom partije, Go igra počinje praznom tablom, a svaki potez sastoji se u tome da se figura stavi na određeno mjesto. Vremenski partija može trajati 15 min do nekoliko mjeseci!

goturnir.jpg
GO mogu igrati sve generacije

Prva generacija Go igrača u Velikoj Gorici formirala se još 1991.g., a 1998. Osnovan je Go-klub Velika Gorica. Priču o Gou u Velikoj Gorici započeo je Mladen Smud, učitelj ove drevne igre. Svaki je tjedan u velikogoričkim školama podučavao učenike trećih razreda i više. Među njima je bila i Tajana Tumpa, sada već studentica, koja je 2005. i  2006. osvojila državno prvenstvo i do danas je nitko nije uspio maknuti s trona. Od 2000.g. svakog su vikenda održavani turniri. Go-klub Velika Gorica ima jaku osnovu mladih igrača koji imaju zavidne uspjehe i na turnirima u inozemstvu. Ivan Meštrović osvojio je 4. mjesto u Europi na Europskom prvenstvu u Cannesu.

Pandanet turnir posvećen je uspješnom desetogodišnjem radu Go-kluba u Velikoj Gorici. Na turniru sudjeluju igrači iz raznih zemalja. Otvoren je za građanstvo pa pozivamo sve da im se pridruže tijekom ovoga vikenda na 2.katu Pučkog otvorenog učilišta. U razgovoru s organizatorima i igračima možete doznati puno zanimljivosti o ovoj kod nas još uvijek nepoznatoj igri koja se u Koreji iznimno cijeni pa tako tamo možete čak i studirati Go te postati profesionalni učitelj.

Andrea AdžijaKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati