25.10.2010

Gastro Turopolja

9.Gastro Turopolja održan ove nedjelje okupio je pedesetak velikogoričkih ugostitelja, te goste s Korčule i Lastova, koji su predstavili svoje delicije. Osim ovog programa ispred srednjoškolskog centra predstavili su se obrtnici, a sve je bilo popraćeno nastupima folkloraša i zborava. Mnogi su Goričani iskoristili i priliku te za nedjeljni ručak se počastili tradicionalnim turopoljskim specijalitetima.

Velikogorički restorani, tradicionalno, predstavili su se spojem tradicije i najnovijih kulinarskih trendova, a ocjenjivački je sud, sastavljen od eminentnih hrvatskih kuhara, priznanje za najbolje pripremljeno glavno jelo dodijelio Pivnici “Turopolje”. Drugo mjesto pripalo je Odranskom ribiču dok su treći bili kuhari restorana Grof.

gastro2010pobjednici.jpg
Gradonačelnik Dražen Barišić s laureatima Gastro izložbe

- Naše zadovoljstvo mora biti razultat zadovoljstva svih ovih ljudi koji su došli na Gastro. Jedan dan ili tjedan mi pokazujemo ono što oni rade cijele godine. Želim naglasiti da moramo cijeniti i dati podršku čovjeku koji radi u turizmu, u ugostiteljstvu, bilo da radi kao vinar ili radi kao pekar, ili na kraju krajeva, kao naši gosti ribari, koji nam dolaze s našega Jadrana - rekao je otvarajući 9.Gastro gradonačelnik Dražen Barišić.

gastro2010škola.jpg
Učenici Srednje strukovne škole također su pokazali svoje umijeće u pripremanju i aranžiranju hrane

Čega sve je bilo za vidjeti i kušati na ovogodišnjem Gastro Turopolja možete vidjeti u našoj fotogaleriji.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati