19.10.2010

Gastro tjedan

U Velikoj Gorici u tijeku je Gastro tjedan tijekom kojega u velikogoričkim restoranima, koji sudjeluju u akciji, možete pronaći turopoljske specijalitete i posebnu ponudu po promotivnim cijenama. Restorane ćete prepoznati po izvješenom plakatu Gastro tjedna na objektu.

Gastro tjedan započeo je jučer u Hotelu Garni predstavljanjem brošure “Gastronomski vodič i smještaj” u izdanju Turističke zajednice Velike Gorice. Vodič predstavlja velikogoričke smještajne kapacitete i ugostiteljsku ponudu.

- Ove godine očekujemo 13 tisuća noćenja što je na razini 2008. godine. Prošle godine zabilježili smo veliki pad dolazaka, a najčešće se radi o noćenjima poslovnih ljudi po principu "1 gost 1 noćenje" - kaže Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice.

Na dolazak gostiju osvrnuo se i gradonačelnik Dražen Barišić ukazujući na mogućnosti koje gradu daje blizina zračne luke. - Prema istraživanju od 2 milijuna putnika njih 5 posto spremno je konzumirati usluge Velike Gorice i mi to želimo iskoristiti - kaže gradonačelnik.

predstavljanjegastrotjedna20010.jpg
Gradonačelnik Dražen Barišić i direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić na predstavljanju brošure

A što je to tradicionalna turopoljska kuhinja upitali smo kuhara Bistroa Babriga. - Mi nudimo bele žgance s tropom, turopoljski odrezak "Lukec", pražetinu, krvavice sa zeljem i druga domaća jela - kaže Tomislav Jančić dodajući da se cjelokupni ručak s predjelom, glavnim jelom i desertom može dobiti za 70 do 100 kuna.
 
Gastro tjedan završit će već dobro poznatom manifestacijom Gastro Turopolja na kojoj će svoje delicije predstaviti velikogorički ugostitelji, a i ove godine posebni gosti s otoka Korčule pripremit će svoje ribilje specijalitete. Ulaznice na Gastro u srednjoškolskom centru, koje uključuju konzumaciju izložene hrane, prodaju se po cijeni od 100 kuna, a sav prihod bit će uplačen za pomoć poplavljenim područjima.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati