22.03.2011

Franjo pl. Lučić - orguljaš

Večeras u Gradskoj vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu održat će se predavanje o Franji pl. Lučiću, znamenitom županu Plemenite opčine turopoljske. No predavanje će se dotaknuti njegove druge životne priče, one glazbene.

O Franji pl. Lučiću kao znamenitom županu POT-a (1918-1927), skladatelju, profesoru i rektoru Muzičke akademije u Zagrebu poprilično se zna. Franjo pl. Lučić je od 1928. do 1941. godine bio orguljaš i zborovođa u zagrebačkoj Sinagogi u Praškoj ulici, a istodobno svirao orgulje u zagrebačkoj katedrali. O ovom aspektu njegova rada govorit će pijanistica, pedagoginja i muzikologinja Tamara Jurkić - Sviben i dugogodišnji istraživač njegova života i rada Ivan Nađ, Zmaj Brezanski od Hrvata. 

Predavanje u Gradskoj vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu započinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati