25.04.2010

Forum mladih u radnim akcijama


U subotu 24. travnja 2010. Forum mladih SDP-a Velike Gorice  je  sa akcijom uređenja okoliša  već tradicionalno obilježio Dan planeta Zemlje.

Mladi SDP-ovci su nakon uređenja područnih škola u Velikoj Buni i Šiljakovini uredili i područje  mjesnog vrtića u Buševcu.

U sklopu akcije provedeno je kompletno bojanje ograde,  košnja trave, kultiviranje tla te  uređenje i bojanje dječjeg igrališta. Forum mladih je i ovaj put dobio podršku mještana koji su pohvalili brojnost mladih i zalaganje forumaša u njihovom radu te poduprijeli uređenje okoline u kojoj borave njihovi najmlađi sumještani. Osim uređenja okoline vrtića Forum mladih je uredio i spomenik palim Buševčanima, borcima NOB-a i žrtvama fašističkog terora.  Desetljećima zapušten spomenik mladi su u cijelosti obnovili  bojom i kistom te zasadili mladice grmlja i drveća na spomen području.

 

Cilj same akcije je osim uređenja prostora u kojemu borave naši  najmlađi sugrađani je pokazati da mladi žele aktivno sudjelovati  u očuvanju okoliša te ga sačuvati za najmlađe generacije, ali isto tako očuvati temeljne vrijednosti antifašizma i zaštiti  istinu o borcima NOB-a.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati